Bagaimana saya dapat mengelakkan kesan yo-yo dengan diet ini? | Menurunkan berat badan tanpa rasa lapar - adakah itu mungkin?

Bagaimana saya dapat mengelakkan kesan yo-yo dengan diet ini?

Risiko kehilangan berat badan tanpa kelaparan adalah, seperti kos diet, sangat bergantung pada pelaksanaannya. Sekiranya seseorang makan mengikut prinsip karbohidrat rendah, risiko kesan yo-yo pada amnya tidak terlalu tinggi, kerana ini diet tidak sesuai dengan diet sifar. Ini bermaksud bahawa metabolisme tidak beralih secara radikal ke karbohidrat rendah dan berayun ke arah lain setelah akhir diet.

Dengan diet rendah karbohidrat, gaya hidup harus sihat dan seimbang dalam jangka masa panjang, sehingga tidak ada kesan yo-yo. Namun, jika banyak makanan dimakan setelah diet, terutama makanan yang tidak sihat dan kuantiti yang banyak selama beberapa hari, maka kesan yoyo yang ditakuti dapat diharapkan. Untuk mengelakkan kesan yoyo, diet harus dilihat sebagai peralihan kepada diet yang seimbang dan sihat secara kekal. Bersukan secara teratur dan banyak bersenam dalam kehidupan seharian membantu mengekalkan berat badan yang diingini secara kekal dan menjadikan tubuh tetap sihat.

Berapakah kos kaedah ini?

Kos kehilangan berat badan tanpa rasa lapar sangat bergantung pada pelaksanaan diet ini. Sekiranya anda mengikuti diet rendah karbohidrat, murah karbohidrat seperti roti, pasta, nasi dan Co pada menu sangat dikurangkan dan digantikan dengan produk yang sedikit lebih mahal seperti buah-buahan dan sayur-sayuran segar, produk daging dan ikan berkualiti tinggi, telur dan produk tenusu. Makanan ini lebih mahal daripada makanan siap pakai, tetapi lebih sihat dan kenyang lebih lama.

Ia menjadi lebih mahal jika anda mengambil pembakar lemak atau makanan tambahan seperti L-carnitine. Bahan-bahan berharga yang bertindak sebagai pembakar lemak juga terkandung dalam buah sitrus atau rempah. Hilang berat badan dengan hipnosis, produk dan perkhidmatan homeopati seperti limfa saliran itu mahal dan tidak dapat menjamin kejayaan.

Di mana saya boleh mendapatkan resipi yang baik untuk menurunkan berat badan tanpa rasa lapar?

Sebilangan besar makanan rendah karbohidrat dan sesuai dengan prinsip pemakanan karbohidrat rendah, di mana karbohidrat dikurangkan dalam menu dan terutamanya protein dan lemak dimakan. Anda boleh membeli buku resipi yang sesuai atau mencari idea di internet. Terutama untuk hidangan rendah karbohidrat terdapat banyak resipi percuma di internet dan buku-buku murah. Selalunya mengandungi senarai dan petua membeli-belah, yang sesuai untuk pemula.

Apakah alternatif untuk menurunkan berat badan tanpa rasa lapar?

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan tanpa kelaparan dan memerlukan konsep yang jelas, diet yang lebih suka diet rendah karbohidrat dan kaya protein sesuai. Kaedah Logi ialah diet karbohidrat rendah, yang bertujuan untuk menjaga darah gula dan insulin tahap rendah. Seseorang dapat memahami diet ini sebagai bentuk pemakanan yang tetap dan makan makanan yang lengkap.

Alternatif lain ialah diet Glyx. Yang darah tahap gula adalah fokus utama, yang bermaksud bahawa di sini juga indeks glisemik makanan menentukan diet. Makanan ringan adalah pantang larang dengan diet ini, seperti gula-gula dan minuman bergula.

Program sukan tambahan disyorkan untuk mempromosikan penurunan berat badan. Diet Atkins terdiri daripada diet tinggi lemak, rendah karbohidrat dan intensif kecergasan program. Kalori tidak perlu dikira, anda boleh makan makanan yang lengkap tetapi anda mesti menjauhi karbohidrat.

Sekiranya anda mahu mengurangkan karbohidrat, Diet Gabungan Makanan boleh menjadi alternatif yang baik. Dalam diet ini, makanan dibahagikan kepada tiga kumpulan makanan. Hanya dua kumpulan makanan yang boleh digabungkan dalam setiap makanan, makanannya "dipisahkan".

Anda boleh memakan isi anda dan berpegang pada konsep mudah yang dapat dilaksanakan dengan mudah. Jadi ada pelbagai cara untuk menurunkan berat badan tanpa kelaparan. Walau bagaimanapun, semua kaedah harus dilihat secara kritis.