Bagaimana saya boleh menurunkan berat badan terutamanya pada perut? | Pengurangan berat badan selepas kehamilan

Bagaimana saya boleh menurunkan berat badan terutamanya pada perut?

Untuk menurunkan berat badan secara khusus pada perut, banyak bersenam dan seimbang diet perlu. Yang disebut “visceral tisu lemak" pada perut bertindak balas secara berbeza terhadap perubahan tabiat makan daripada lemak subkutan. Oleh itu, sangat berguna pada perut jika anda mengambil lebih sedikit kalori secara keseluruhan dengan makanan anda.

Kurang kalori bermaksud di atas semua, kurang lemak dan kurang mudah dicerna karbohidrat seperti roti dan pasta tepung putih. Sebaliknya, anda harus makan banyak buah dan sayur-sayuran, yang kaya dengan serat yang memuaskan dan berharga vitamin. Ini dapat membantu menyimpan buku harian diet untuk membantu mengawal tabiat makan anda.

Sukan harus dimulakan secara perlahan selepas kelahiran. Berkesan adalah otot perut dan latihan kekuatan untuk menurunkan berat badan pada perut. Sekiranya lebih banyak jisim otot terbentuk, ia juga akan membakar lebih banyak kalori.

Endurance latihan adalah kaedah yang baik untuk membakar kalori dengan cara yang disasarkan. JoggingBerjalan kaki dan berbasikal Nordic adalah cara yang baik untuk meningkatkan aktiviti anda secara perlahan kecergasan tahap. Dalam 6 minggu pertama setelah melahirkan, anda tidak boleh berenang dalam keadaan apa pun, kerana terdapat risiko jangkitan. Selepas itu anda dipersilakan untuk berenang, yang juga sangat mudah di sendi.

Menurunkan berat badan selepas kehamilan dengan gegaran

Terdapat banyak getaran dari pengeluar yang berbeza yang bertujuan untuk menurunkan berat badan dengan cepat dalam bentuk diet bentuk. Sebilangan besar produk mengandungi banyak protein dan bertujuan untuk menggantikan makanan utama keseluruhan. Bergantung pada pengeluar dan matlamat penurunan berat badan anda, anda boleh mengganti satu, dua atau ketiga makanan utama dengan goncang setiap hari.

Ini bermaksud gegaran boleh digunakan untuk membuat diet fleksibel dan individu. Terdapat produk yang vitamin dan unsur surih ditambah, misalnya dari Almased® atau Yokebe. Ini membantu mencegah gejala kekurangan.

Secara keseluruhan, terdapat risiko tinggi kesan yo-yo ketika berdiet dengan gemetar, dan dalam beberapa hari pertama kebanyakan orang mengalami kelemahan prestasi kerana beberapa kalori. Wanita yang menyusui tidak boleh mengganti lebih dari satu kali makan sehari dengan goncangan untuk memberi anak secukupnya vitamin, nutrien dan unsur surih. Penghasilan susu dan penyusuan sendiri memerlukan tenaga tubuh, jadi perlu diperiksa dengan teliti sama ada goncangan cukup mengisi dan sesuai dengan kehidupan seharian.

Menurunkan berat badan selepas mengandung walaupun menyusu?

Penyusuan ibu selepas mengandung membawa kepada penurunan berat badan pada banyak wanita. Pengeluaran susu ibu dan penyusuan susu ibu memerlukan banyak kekuatan dan tenaga badan. Semasa menyusu, badan secara automatik membakar lebih banyak kalori daripada sebelumnya mengandung, iaitu tambahan 400 hingga 600 kalori sehari.

Adakah dan berapa banyak berat badan anda sebenarnya bergantung pada hormon anda sendiri mengimbangi. Selepas mengandung, badan berubah dan sebilangan wanita mengadu metabolisme yang lebih perlahan selepas melahirkan, yang menjadikannya kehilangan berat badan jauh lebih sukar. Seorang radikal diet tidak boleh diikuti semasa tempoh penyusuan.

Terutama pada 6 minggu pertama selepas melahirkan anda harus pulih dan makan makanan yang lengkap. Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan walaupun menyusu, anda harus mengubah diet anda. Banyak buah dan sayur mesti dimakan.

Makanan kaya serat lebih mengenyangkan dan mencegah serangan selera makan. Untuk menjamin bahawa bayi mendapat nutrien yang mencukupi melalui susu ibu, mencukupi kalsium, besi, zink dan yodium mesti diambil. Tidak ada vitamin, unsur surih atau mineral yang harus hilang untuk membolehkan anak itu berkembang tanpa sebarang aduan.

Ibu harus mengelakkan minuman bergula dan menggunakan teh tanpa gula dan banyak air. Dalam beberapa minggu pertama selepas kelahiran seseorang harus mula melakukan senam regresi. Berjalan di udara segar boleh dibawa untuk bersenam. Latihan selanjutnya bergantung pada keadaan latihan sebelum kelahiran.