Bagaimana anda boleh mengetuk tumit Achilles? | Titik kelemahan

Bagaimana anda boleh mengetuk tumit Achilles?

Mengetuk Titik kelemahan dapat memberikan kelegaan yang berkesan dalam konteks sukan atau aduan tertentu. Terdapat dua cara untuk mengetuk tumit Achilles. Yang pertama digunakan terutamanya untuk menstabilkan buku lali.

Untuk ini, anda memerlukan dua kaset. Jalur pertama dipasang dari tengah telapak kaki ke belakang di atas tumit dan lebih jauh ke belakang buku lali. Bahagian dari tumit ke buku lali sesuai dengan perjalanan Tendon Achilles dan harus digunakan dengan lebih ketat.

Jalur kedua dipotong separuh dan dilekatkan secara menegak di atas jalur pertama. Jalur silang pertama mestilah kira-kira pada tahap kesakitan titik tumit, jalur silang kedua tepat di atasnya. Kemungkinan kedua untuk merakam sangat sesuai untuk anak lembu kesakitan.

Tiga jalur pita panjang diperlukan untuk ini. Jalur pertama dibahagi dua, kecuali untuk bahagian hujung yang sama. Bahagian hujung biasa ini dilekatkan pada telapak kaki di kawasan tumit.

Bahagian yang tinggal (dua jalur nipis panjang) dilekatkan di sekitar otot betis, iaitu betis dipeluk oleh dua jalur. Langkah seterusnya adalah meregangkan jalur panjang terus ke otot betis hingga ke tumit. Jalur ini bergerak dari berlubang lutut ke tumit, di mana jalur pertama bermula.

Akhirnya, jalur pita terakhir terbahagi kepada dua. Separuh dilekatkan secara menegak di atas jalur lain pada tahap pergelangan kaki. Separuh kedua terpaku pada telapak kaki di kawasan lengkungan melintang (ini sesuai dengan pangkal jari kaki).