Berapakah berat badan yang boleh saya turunkan dengan garam? | Melangsingkan badan dengan garam

Berapa banyak yang boleh / saya harus turunkan berat badan dengan garam?

Purata yang baik untuk kehilangan berat badan dengan garam adalah bahawa anda dapat menurunkan berat badan sekitar 3 hingga 5 kilogram dalam masa tiga minggu. Tetapi hanya jika pengambilan sediaan disertakan secara seimbang dengan seimbang diet dan sukan yang mencukupi. Sekiranya mungkin, ia juga harus dihindari untuk menurunkan berat badan dalam jumlah yang singkat, kerana kesan ini biasanya hanya sementara dan boleh bertambah buruk selepas itu. Hasil yang lebih baik dapat dijangkakan dalam jangka masa panjang dengan penurunan berat badan yang agak perlahan tetapi berterusan.

Bagaimana saya dapat mengelakkan kesan yo-yo dengan diet ini?

Seperti semua ubat pelangsingan atau diet, kehilangan berat badan dengan garam adalah penting untuk mengekalkan gaya hidup yang berubah dalam jangka masa panjang. Terutama seimbang diet dan sukan rutin harus diteruskan secara berterusan untuk menjaga berat badan tetap berterusan walaupun selepas penyembuhan. Penyokong kaedah ini mendakwa bahawa ia mempunyai kesan yo-yo yang lebih rendah daripada strategi penurunan berat badan yang lain, kerana perubahan gaya hidup berlaku agak perlahan dan biasanya tidak terlalu drastik bagi orang tersebut. Oleh itu, harus lebih mudah untuk mengekalkan gaya hidup ini setelah penawarnya.

Penilaian perubatan kaedah penurunan berat badan

Sehingga kini, secara saintifik tidak dapat membuktikan pengaruh garam terhadap organisma manusia dengan kaedah yang sahih. Penyokong biasanya merujuk kepada laporan kes dan pengalaman peribadi mereka dengan penggunaan bahan tersebut, tanpa sejauh ini terbukti oleh ubat konvensional. Berbeza dengan pengeluar ubat lain, pengedar garam Schuessler dan juga persediaan homeopati tidak perlu memberikan bukti tambahan keberkesanan bahan tersebut menurut undang-undang ubat-ubatan di beberapa negara.

Mereka hanya perlu menunjukkan bahawa penyediaannya tidak berbahaya untuk penggunaan manusia kerana kesucian, kualiti dan pembuatannya. Dari sudut perubatan, ada, dengan beberapa pengecualian, tidak kesihatan bahaya yang diharapkan semasa mengambil garam. Namun, kerana kesan yang jelas tidak dapat dibuktikan secara ilmiah sejauh ini, tidak akan ada cadangan untuk garam Schuessler oleh ubat ortodoks.

Kaedah alternatif mana untuk "Menurunkan berat badan dengan garam" yang ada?

Selain kaedah pengurangan berat badan dengan bantuan garam, ada banyak diet lain atau ubat pelangsing, yang mempunyai banyak pengikut dan juga pengkritik. Diet bermula dari berpuasa untuk menjauhkan diri dari makanan tertentu atau bahkan peningkatan penggunaan makanan tertentu. Yang umum bagi semua strategi ini ialah strategi ini mempunyai kesan yang cepat, tetapi kebanyakannya sepihak dan tidak dimaksudkan untuk penggunaan jangka panjang.

Selalunya apa yang disebut kesan yo-yo juga berlaku setelah penyembuhan penurunan berat badan dan kilo yang mungkin hilang pulih dalam masa terpendek atau bahkan menambah berat badan. Sebaliknya, lebih mampan untuk berusaha untuk seimbang diet dalam jangka masa panjang dan untuk menggabungkan sukan ke dalam kehidupan seharian secara berkala. Walau bagaimanapun, ini biasanya memerlukan banyak disiplin dan hasilnya cenderung beransur-ansur - tetapi ia biasanya bertahan lebih lama.