Bagaimana cara menyesuaikan penyokong ketiak dengan betul? | Lengan lengan

Bagaimana cara menyesuaikan penyokong ketiak dengan betul?

Hanya pegawai yang berkelayakan yang boleh menyesuaikan penyokong ketiak. Ini termasuk, misalnya, doktor yang bertugas atau kakitangannya, kakitangan syarikat bekalan perubatan atau ahli fisioterapi atau ahli terapi pekerjaan. Prinsipnya ialah panjang penyokong ketiak harus disesuaikan agar sesuai dengan ketiak.

Selanjutnya, pegangan mesti disesuaikan dengan panjang lengan supaya genggaman dapat digenggam dengan baik dan tidak ada pemuatan yang salah. Prosedur yang tepat bergantung pada pengeluar penyokong ketiak. Namun, sebagai peraturan, penyesuaian harus dilakukan dengan arahan tanpa alat khas.

Aksesori apa yang tersedia untuk sokongan ketiak?

Apabila anda membeli sokongan ketiak, ia dilengkapi dengan semua bahagian yang diperlukan untuk menggunakannya dengan betul dan tanpa merosakkannya. Namun, bergantung pada pengeluarnya, bantalan dan kaki getah boleh dibeli sekiranya berlaku kehausan atau kehilangan. Beberapa pengeluar juga menawarkan penutup busa khas untuk pemegang dan sokongan ketiak.

Tambahan pula, bantalan getah khas untuk kaki penyokong ketiak boleh dibeli. Ini dimaksudkan untuk membuat berjalan kaki dengan penyokong ketiak lebih nyaman dengan menyediakan bantalan atau penyangga. Secara amnya untuk pembantu atau sokongan ada pemegang dinding dan tempat tidur atau singkatan untuk meletakkan dan menggunakan penyokong ketiak dengan mudah.