Kasut Insole | Latihan untuk tumit tumit

Kasut Insole

Sol khas untuk kasut membantu memacu tumit bawah, kerana melegakan kawasan yang terjejas. Sol ini mempunyai ruang rehat (menebuk sol) pada kedudukan tumit memacuInsol vecocoastic (insol gel) juga dapat membantu, kerana ia menyebarkan tekanan ke seluruh kaki. Dalam hal spur tumit belakang, bantal tumit, baji tumit atau potongan terasa dapat dilekatkan pada penutup jari kaki belakang.

Sekiranya ada yang diketahui kepincangan kaki (pronation kepincangan, supinasi kepincangan), anda boleh berjumpa dengan klinik ortopedik dan mempunyai sol yang dibuat khas untuk kaki anda. Sol dapat mengurangkan daya tegangan pada fascia plantar antara tumit dan bola depan kaki dan dengan itu memberikan kelegaan sekiranya timbul gejala tumit tumit. Terutama jika anda mengalami lengkungan yang jatuh, sol menggantikannya kejutan-fungsi menyerap lengkungan membujur kaki (plantar fascia, kaki aponeurosis). Kasut insole juga disyorkan sekiranya berlaku kaki berlubang dengan bola keriting, permainan, rata atau berongga. Kos sol atau ortopedik kesihatan kasut sebahagiannya dilindungi oleh syarikat insurans kesihatan.

Ringkasan

Tumit memacu adalah penyakit yang berlaku agak kerap dan biasanya disebabkan oleh beban berlebihan dan pemuatan yang salah. Ini sering disebabkan oleh kasut yang salah, intensiti latihan yang terlalu tinggi atau yang sudah ada kepincangan kaki. Namun, secara keseluruhan, tumit tumit dapat diobati dengan baik, kerana bahkan kelegaan biasanya menyebabkan penyembuhan dalam beberapa minggu.

Sangat penting bagi terapi untuk menganalisis sebab masing-masing secara terperinci dan untuk menghilangkan pencetus negatif penyakit ini. Bagi atlet, ia membantu menyesuaikan diri berlari kasut, ubah program latihan dan kurangkan intensiti. Untuk berat badan berlebihan orang, pengurangan berat badan dan memakai sol harus memulakan peningkatan.

Sekiranya terdapat kelemahan otot betis, yang kecil otot kaki atau kepincangan kaki, langkah-langkah fisioterapeutik harus digunakan. Kesalahan kaki umum dapat diperbaiki dengan memakai sol. Untuk mengambil langkah-langkah profilaksis, anda harus menggunakan regangan latihan, penyelarasan senaman, urut, teknik mobilisasi dan latihan pengukuhan untuk kaki anda.