Adakah Almased® bebas laktosa tersedia? | Almased®

Adakah Almased® bebas laktosa tersedia?

Almased® yang tersedia secara komersial hanya mengandungi sangat rendah laktosa kandungan dan biasanya tidak menimbulkan aduan pada pesakit dengan intoleransi laktosa. Kajian menunjukkan bahawa hanya 1 daripada 15 pesakit dengan laktosa intoleransi mengalami gejala selepas mengambil Almased®. Walaupun begitu, pengambilan harus dicuba dengan teliti pada awal diet.

Almased® dalam tempoh kejururawatan - adakah mungkin?

Pengurangan berat badan yang cepat dan tinggi melalui Almased® diet semasa penyusuan susu ibu harus dielakkan (tidak disarankan melebihi 1 kg seminggu). Kerana kehilangan lemak yang kuat, terdapat peningkatan pelepasan asid dan toksin ke dalam aliran darah dan risiko pemindahan ke susu ibu. Kerana keperluan kalori meningkat selepas mengandung, majoriti wanita yang menyusui secara automatik menurunkan berat badan beberapa kilogram. Sebagai alternatif, pesakit boleh mengubahnya diet dan menjadi aktif secara fizikal untuk mengurangkan berat badan. Almased® boleh digunakan dalam dos yang lebih kecil sebagai makanan menambah (bukan untuk berdiet) semasa tempoh penyusuan.

Almased® dan alkohol - adakah serasi?

Semasa diet dengan pengambilan alkohol Almased® harus dielakkan jika boleh. Di dalam tubuh manusia alkohol membawa kepada gangguan metabolisme lemak dan air mengimbangi. Akibatnya, kurang lemak dipecahkan dan air dikeluarkan dari badan.

Pada masa yang sama, penyerapan nutrien di saluran gastrointestinal terjejas. Oleh itu, hasil diet Almased® dapat dipengaruhi secara besar-besaran dan dalam beberapa kes dibatalkan. Sekiranya penggunaan alkohol sekali dalam diet tidak dapat dielakkan, berhati-hati harus minum alkohol rendah kalori (wain putih kering, bir ringan, dll.).