Adakah gimnastik tulang belakang dibayar oleh daftar tunai? | Gimnastik ruang tulang belakang

Adakah gimnastik tulang belakang dibayar oleh daftar tunai?

Dalam program orang ramai kesihatan insurans adalah amalan biasa untuk menyokong kursus pencegahan yang mempromosikan kesihatan atau membiayai sepenuhnya. Walau bagaimanapun, ini hanya berlaku jika pesakit kerap mengikuti kursus dan kursus ini memenuhi syarat umum kursus pencegahan yang diiktiraf, seperti gimnastik tulang belakang. Maklumkan pada diri sendiri! Sesetengah kecergasan studio telah mengembangkan kerjasama dengan tertentu kesihatan syarikat insurans, dan kursus balik atau keahlian dapat dibayar secara pro rata jika perlu.

Pilates

Pilates adalah bentuk gimnastik yang biasanya dikenali oleh kesihatan syarikat insurans. Anda menguatkan anda sistem imun, anda bernafas dan di atas semua otot seluruh badan anda. Ini berlaku sama seperti gimnastik tulang belakang yang, jika dipenuhi syarat tertentu, syarikat insurans kesihatan dapat menanggung kos Pilates kursus secara berkadar atau sepenuhnya. Prasyarat asas sekali lagi adalah penyertaan berkala dan, sebagai contoh, latihan yang sesuai dari pengajar kursus.

Fisioterapi untuk sakit belakang

Sekiranya masalah pesakit tidak dapat diselesaikan dalam terapi kelompok, jika terapi individu diperlukan untuk rawatan yang optimum, atau dalam petunjuk lain seperti selepas kemalangan atau pembedahan, pesakit dengan punggung kesakitan ditetapkan fisioterapi. Di sini, masalah pesakit dapat ditangani secara individu melalui teknik terapi atau melalui latihan aktif, sama seperti gimnastik tulang belakang. Dalam terapi digunakan: Maklumat komprehensif mengenai topik ini boleh didapati dalam artikel:

  • Teknik dari terapi manual untuk menggerakkan sendi
  • Urut atau geseran untuk rawatan tisu lembut seperti otot
  • Fisioterapi melawan sakit belakang
  • Sakit belakang - bukan dengan punggung yang kuat