Kontraindikasi | Salap mata Posiformin® 2%

Kontraindikasi

Kontraindikasi terhadap Salap mata Posiformin® 2% hanya diberikan sekiranya terdapat alergi atau intoleransi yang diketahui terhadap satu atau lebih ramuan. Dalam kes ini, anda harus beralih ke salap mata alternatif atau titis mata. Sebagai tambahan, Salap mata Posiformin® 2% tidak boleh digunakan semasa memakai kanta lekap di mata. Walau bagaimanapun, salap boleh digunakan selama kanta lekap tidak berada di mata, tetapi lensa hanya boleh dimasukkan semula setelah jangka masa yang mencukupi. Sekiranya diketahui penyebab inflamasi pada mata, Salap Mata Posiformin® 2% tidak boleh digunakan sebagai agen terapi tunggal.

Dos

Salap mata Posiformin® boleh dibeli di Internet atau di farmasi dengan harga antara lima hingga dua belas euro. Harga biasanya berlaku untuk ukuran bungkusan lima gram, kerana ini adalah ukuran standard. Kuantiti yang lebih besar mungkin tersedia dengan harga yang lebih tinggi.

Adakah salap mata Posiformin® 2% boleh didapati di kaunter?

Salap mata Posiformin® 2% adalah ubat yang hanya terdapat di farmasi. Oleh itu, ia hanya terdapat di farmasi di Jerman dan kini juga terdapat di kedai dalam talian. Walau bagaimanapun, kedai ubat tidak dibenarkan menjual Salap Mata 2% Posiformin®. Walau bagaimanapun, tidak diperlukan resep untuk membeli salap mata. Oleh itu, Salap Mata 2% Posiformin® boleh didapati tanpa preskripsi.

Alternatif untuk salap mata Posiformin® 2%

Sebagai alternatif atau sebagai menambah untuk salap mata Posiformin® 2%, kebersihan yang baik kelopak mata margin dapat dicapai dengan pembersihan menyeluruh, urutan ringan dan kompres lembap yang hangat. Kerengsaan mata lebih lanjut juga harus dielakkan. Sebagai tambahan, titis mata seperti titisan garam sederhana boleh digunakan. Anda juga boleh menggunakan tetes seperti Hylodual® atau salap mata seperti salap mata VitaPos® dan salap mata Bepanthen®.

Adakah mungkin untuk mengambilnya semasa kehamilan dan menyusui?

Tidak ada kajian mengenai penggunaan salap mata Posiformin® 2% selama ini mengandung dan penyusuan. Sehingga kini, tidak ada kajian haiwan yang dilakukan mengenai masalah ini, oleh itu tidak ada pengujian salap mata di mengandung dan penyusuan pada manusia dibenarkan. Mengambil salap mata Posiformin® 2% semasa mengandung dan laktasi oleh itu tidak digalakkan dan hanya boleh digunakan jika benar-benar diperlukan dan diperlukan. Sebelum menggunakan Salap Mata 2% Posiformin® semasa kehamilan dan menyusui, perlu dilakukan perundingan perubatan dalam apa jua keadaan. Ini boleh dilakukan oleh doktor keluarga atau pakar sakit puan (pakar sakit puan) yang bertanggungjawab.