Kos / Pengambilalihan | Kembali ke sekolah - Tingkah laku Sehari-hari untuk Punggung yang Sihat

Kos / Pengambilalihan

Kos a balik sekolah berbeza dari penyedia ke pembekal. Untuk membuat anggaran kasar, anda boleh mengira kira-kira 90 Euro untuk 8 - 10 sesi setiap 60-90 minit. Oleh itu, sila tanyakan lebih banyak maklumat kepada pembekal yang berbeza.

Mungkin anda sudah menjadi ahli a kecergasan studio. Di sini juga, kursus sering ditawarkan. Sebelum memulakan, periksa dengan undang-undang anda kesihatan syarikat insurans adakah kursus itu disubsidi.

Berkanun kesihatan syarikat insurans menawarkan banyak pilihan untuk mengurangkan atau menyembuhkan kesakitan, dari terapi ubat hingga fisioterapi. Balik sekolah harus difahami sebagai kursus dan sastera yang memberikan maklumat dan latihan untuk mencegah atau mengurangkan belakang kesakitan. Matlamat untuk balik sekolah adalah untuk mempromosikan kesihatan dan mencegah kronik belakang kesakitan dengan kemungkinan penyakit sekunder.

Syarikat insurans kesihatan berkanun memberi subsidi kepada 8 hingga 12 sesi terapi selama 60 hingga 90 minit setiap satu dengan kira-kira 80 peratus kos setiap tahun; namun, bergantung kepada syarikat insurans kesihatan, maksimum adalah 100 - 150 euro per tahun. Kursus untuk sekolah belakang boleh mempunyai maksimum 15 peserta. Sekolah belakang mesti dipimpin oleh guru sukan, guru gimnastik, ahli fisioterapi atau doktor dengan kelayakan tambahan yang mencukupi.

Kursus untuk sekolah belakang ditawarkan oleh syarikat insurans kesihatan berkanun, ahli terapi pekerjaan, kecergasan studio dan ahli fisioterapi. Untuk mendapatkan ganti rugi, permohonan bertulis harus dihantar kepada syarikat insurans kesihatan masing-masing. Penyertaan berkala di sekolah belakang juga mesti disahkan secara bertulis oleh institusi masing-masing (contohnya pusat pemulihan, latihan, kecergasan studio).

Dengan kesalahan serius terhadap "pencegahan garis panduan GKV" syarikat insurans kesihatan, ini boleh memerlukan denda pada nilai 5000 euro pada masa ini. Hanya kos untuk sekolah belakang diambil alih. Kos lain seperti minuman dan seumpamanya tidak akan diganti sehubungan dengan kursus.

Ringkasan

Ketika kelaziman (kekerapan) masalah punggung meningkat, banyak orang memerlukan langkah pencegahan atau pengurangan dari sekolah belakang. Terutama dalam dunia profesional masa kini kita menghadapi postur sepihak, kelebihan tulang belakang, kurang bersenam dan juga keadaan kerja ergonomik yang tidak baik. Ini juga menyebabkan pandangan syarikat insurans kesihatan berkanun bahawa pencegahan lebih menjimatkan kos daripada membiayai kos rawatan dan ubat berikutnya.

Oleh itu, disarankan bagi mereka yang terjejas untuk memanfaatkan tawaran ini dan mengikuti kursus di sekolah belakang untuk menjadi aktif dalam pencegahan. Sokongan kewangan syarikat kesihatan memberikan insentif kewangan tambahan.