Kesan akhir salah kedudukan | Latihan untuk kepincangan kaki

Kesan terlambat dari penentuan kedudukan

Kecelaruan kaki tidak selalu menyebabkan masalah segera bagi mereka yang terjejas. Walau bagaimanapun, jika kepincangan tidak dapat dirawat untuk jangka masa panjang dan bertambah buruk, terdapat kesan yang lewat. Ini boleh bersifat tidak berbahaya dan dapat menampakkan diri, misalnya, sebagai tekanan kesakitan, sakit tekanan atau sakit regangan.

Walau bagaimanapun, perubahan struktur pada kaki juga boleh berlaku, yang meningkatkan risiko osteoartritis dan boleh menyekat pergerakan. Oleh kerana corak pergerakan yang diubah, kaki tidak hanya terpengaruh dengan akibat dari kepincangan kaki, tetapi juga lain-lain sendi. Ini merangkumi khususnya sendi lutut dan juga sendi pinggul, yang dimuat secara tidak baik atau tidak betul sebagai akibat daripada kepincangan, yang juga boleh menyebabkan kerosakan dan kesakitan di sana.

Sekiranya kiprah pesakit tidak teratur, kepincangan kaki juga mempengaruhi tulang belakang, yang boleh menyebabkan pelbagai aduan lain. Pada peringkat awal, badan masih berusaha untuk mengimbangi ketaksamaan itu sendiri. Walau bagaimanapun, jika ini tetap terlalu lama, seimbang akhirnya petua dan masalah timbul. Untuk mengelakkan akibat malaposisi kaki yang lewat, penting bagi mereka yang terjejas pergi ke doktor pada waktunya dan memperbaiki dan memperbaiki kepincangan melalui terapi yang disasarkan. Ini bukan sahaja menjadikan banyak perkara lebih mudah bagi anda dalam kehidupan seharian anda tetapi juga dapat mengelakkan banyak masalah di kemudian hari.

Ringkasan

Secara keseluruhan, senaman yang betul secara amnya dapat memperbaiki pelbagai bentuk kepincangan kaki. Prasyarat untuk terapi yang berjaya adalah kepatuhan pesakit (= kepatuhan terhadap terapi). Latihan yang dipelajari harus dilakukan secara konsisten dan teratur.

Anda juga disyorkan untuk memakai kasut dan / atau kasut yang sesuai yang sesuai dengan gejala individu. Kenyataan bahawa banyak kepincangan kaki tetap tidak dapat dikesan sering menyesatkan kita mengenai banyak kesan lewat. Sebenarnya, hampir setiap orang ke-3 di Jerman dipengaruhi oleh kepincangan kaki dalam beberapa bentuk.