Kurangkan Berat Tanpa Senaman: Inilah Cara Berfungsi!

Menurunkan berat badan tanpa sukan tidak mudah - tetapi dengan petua dan trik yang betul sangat mungkin. Sekiranya anda bersukan, anda akan membakar tenaga dan dengan itu dapat membuang lebihan kilo dengan lebih mudah. Tetapi walaupun tanpa latihan berpeluh, anda dapat menurunkan berat badan anda. Untuk menurunkan berat badan tanpa bersukan, sangat penting bahawa anda berdisiplin. Anda tidak perlu bersikap tegas diet, tetapi anda mesti membuat perubahan yang wajar pada diet anda dalam jangka masa panjang. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh kelaparan dalam keadaan apa pun. Kami mendedahkan petua terbaik mengenai bagaimana anda dapat menurunkan berat badan tanpa bersenam.

1) Buah dan sayur-sayuran

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan tanpa bersukan, sihat diet adalah kunci. Pastikan makan sekurang-kurangnya lima hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Sebaiknya selalu simpan semangkuk kecil kepingan epal, batang timun atau wortel kecil. Di sini anda dapat merebutnya tanpa rasa bersalah ketika anda diatasi oleh selera makan. Pada dasarnya, lebih baik makan sayur daripada buah, kerana sayur-sayuran mengandungi lebih sedikit fruktosa dan oleh itu lebih sedikit kalori.

2) Tingkatkan pengambilan protein.

Untuk menurunkan berat badan dengan jayanya tanpa bersenam, anda harus meningkatkan pengambilan protein kepada kira-kira 1.5 gram per kilogram berat badan setiap hari. Makanan kaya protein, biasanya mengandungi sedikit lemak dan juga rendah kalori. Walau bagaimanapun, protein membuat anda kenyang dalam jangka masa yang lama kerana ia menyebabkan badan melepaskan lebih kenyang hormon. Oleh itu, dapatkan produk seperti ayam rendah lemak, ikan segar, telur, dadih dan yogurt lebih kerap.

3) Minum banyak cecair

Sama pentingnya dengan makan yang betul adalah memastikan anda minum cukup cecair. Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan tanpa bersenam, idealnya kira-kira tiga liter sehari. Jatuh kembali terutamanya pada air serta tanpa gula teh herba, kerana ini tidak mempunyai atau hampir tidak ada kalori. Cairan itu dapat mengurangkan selera makan anda dan mengurangkan rasa lapar, menjadikannya lebih mudah untuk menurunkan berat badan! Petua: Minum segelas air sebelum setiap hidangan, maka perut sudah agak terisi dan rasa kenyang semakin cepat.

4) Elakkan tekanan

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan tanpa bersenam, anda harus mengelakkan tekanan sebanyak yang mungkin. Kerana tekanan boleh mencetuskan keinginan. Mereka yang berada di bawah tekanan juga sering makan secara tidak sedar di sisi atau "memberi ganjaran" kepada mereka kerana tekanan dengan makanan ringan yang tidak sihat. Sekiranya anda berada dalam keadaan tertekan, anda harus melakukan beberapa perkara kelonggaran latihan di antara. Berjalan kaki singkat juga dapat membantu membersihkan jalan anda kepala lagi. Dengan cara ini anda dapat mengelakkan keinginan dan membakar beberapa kalori tambahan pada masa yang sama!

5) Lebih banyak pergerakan dalam kehidupan seharian

Tidak semestinya bersukan - lebih banyak pergerakan dalam kehidupan seharian dapat membantu menurunkan berat badan dengan lebih cepat:

  • Naik tangga bukannya lif dan lakukan perjalanan kecil dengan berjalan kaki.
  • Contohnya, jangan menghubungi rakan anda dengan tiga pejabat, tetapi pergi sendiri.
  • Anda juga boleh membawa surat ke peti mel dengan berjalan kaki.
  • Selain itu, jika anda mengambil pengangkutan awam ke tempat kerja, anda boleh berjalan di perhentian terakhir dalam perjalanan ke sana dan ke belakang, atau beralih ke basikal.

6) Pembakar lemak meningkatkan metabolisme.

Istilah "pembakar lemak" tidak boleh diambil secara harfiah. Tidak ada makanan yang membawa lemak untuk mencairkan. Namun, makanan tertentu dapat mendorong penurunan berat badan dengan merangsang metabolisme. Pembakar lemak yang baik, misalnya, adalah capsaicin - bahan pedas terdapat di lada dan cili, antara lain. Minyak pati yang terdapat dalam kayu manis, halia and juniper juga mempunyai kesan merangsang pencernaan.

7) Pembersihan rumah

Walaupun tanpa bersukan, anda dapat membakar kalori dengan mudah dalam kehidupan seharian: Kerana walaupun membersihkan tingkap, menyedut debu dan menyeterika meningkatkan penggunaan tenaga dengan kuat. Contohnya, setengah jam membersihkan tingkap terbakar 80 kalori, setengah jam menyeterika 100 kalori, dan setengah jam mengosongkan 110 kalori. Berkebun juga sangat berkesan: jika anda menanam pokok renek atau bunga selama setengah jam, anda membakar 150 kalori keseluruhan.

8) Ketawa membuat langsing

Bukan hanya semasa membersihkan rumah, tetapi juga dengan aktiviti seharian yang lain, anda dapat menurunkan berat badan dengan mudah tanpa bersukan. Oleh itu, antara lain, ketawa dan ciuman sangat merosot. Sekiranya anda ketawa selama sepuluh minit sehari, anda boleh membakar sehingga 40 kalori - kira-kira bersamaan dengan coklat. Selain ketawa, mencium juga merupakan pembunuh kalori sebenar: anda boleh membakar hingga 20 kalori per minit melalui ciuman yang kuat.

9) Jauhi perangsang

Siapa yang ingin menurunkan berat badan tanpa bersukan, harus membuat tempat yang luas perangsang: Kerana siapa yang terus mencari makanan manis dan berlemak, juga alkohol, akan mempunyai masa yang sukar kehilangan berat badan. Namun, jangan melarang semuanya dari satu hari ke hari berikutnya, jika tidak, kekecewaan akan cepat masuk. Sebaliknya, kurangkan penggunaan anda perangsang sedikit demi sedikit agar badan anda perlahan-lahan dapat membiasakannya. Manjakan diri anda dengan sesuatu yang manis dari semasa ke semasa untuk mengelakkan keinginan. Tetapi kemudian hanya mencapai sebidang coklat dan bukan keseluruhan bar.

10) Menurunkan berat badan semasa anda tidur

"Tidur nyenyak" terdengar menggoda - namun, tidak semudah itu. Kerana tanpa ketekunan dan disiplin, sayangnya pound tidak jatuh. Walau bagaimanapun, anda dapat menyokong penurunan berat badan dengan memakan makanan yang betul pada waktu yang tepat. Makan malam sangat penting: Jangan makan terlalu lewat pada waktu petang dan yang terbaik adalah untuk mengelakkannya karbohidrat sepenuhnya. Dengan cara ini, anda dapat memastikan bahawa anda pembakaran lemak berfungsi dengan optimum pada waktu malam. Ngomong-ngomong: Sekiranya anda cukup tidur, anda cenderung tidak menghadapi masalah dengan sosok anda. Oleh itu, pastikan tidur antara tujuh hingga lapan jam pada waktu malam jika boleh.