Menurunkan berat badan pada perut

Pengenalan

Semua orang mengenali mereka, kawasan kecil yang bermasalah di badan. Zon masalah peribadi biasanya yang paling berterusan dan merupakan yang terakhir diserang ketika kehilangan berat badan. Pusat badan langsing adalah tujuan utama banyak orang yang ingin menurunkan berat badan. Adakah cara untuk menurunkan lemak di mana saya mahu?

Apakah pilihannya?

Kalimat terkenal di kecergasan adegan adalah "Abs dibuat di dapur" - otot perut dibuat di dapur. Ini sebenarnya bermaksud bahawa rahsia perut yang ditentukan adalah pemakanan yang sihat. Di mana bahagian badan kita menurunkan berat badan terlebih dahulu ditentukan secara genetik dan tidak dapat dikawal.

Tidak ada cara untuk menurunkan berat badan pada satu titik tertentu. Satu-satunya cara untuk menurunkan berat badan pada perut secara amnya menurunkan peratusan lemak badan. A diet di mana lebih sedikit kalori dimakan berbanding penggunaan badan setiap hari menyebabkan penurunan berat badan.

Walaupun perut adalah kawasan masalah bagi banyak orang, cepat atau lambat badan juga akan pergi ke tempat pembuangan lemak ini. Contohnya ialah intinya diet, di mana pengambilan makanan harian dan peningkatan kalori yang berkaitan dikurangkan dengan ketara. Pengurangan juga boleh dilakukan tanpa sukan.

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa seseorang juga harus melakukan tanpa faedah seperti otot yang diperkuat, peningkatan prestasi fizikal dan peningkatan penggunaan tenaga kerana otot. Maklumat mengenai diet boleh didapati di sini: Diet, Metabolic DietSport adalah langkah yang masuk akal untuk mempercepat penurunan berat badan. Kita menurunkan berat badan apabila badan kita membakar lebih banyak tenaga daripada yang kita makan melalui makanan.

Endurance latihan atau unit selang intensif menggunakan sejumlah besar tenaga. Sebagai contoh, kita boleh mengambil sehingga 600kkal tambahan dalam satu jam sederhana berjoging, bergantung pada berat badan, sehingga meningkatkan defisit kalori yang dikawal oleh pemakanan kita. Semakin tinggi defisit, semakin cepat kita menurunkan berat badan.

Latihan kekuatan mempunyai kelebihan lain yang menentukan ketahanan latihan: kita membina otot yang kuat dan kurus yang membakar tenaga walaupun dalam keadaan rehat dan meningkatkan perolehan tenaga harian. Seperti yang telah disebutkan, latihan perut yang disasarkan dapat menguatkan otot-otot di bahagian tengah badan. Tetapi kumpulan otot besar seperti kaki, punggung dan punggung adalah tenaga sebenar.

Sebaik-baiknya, kita melakukan senaman seluruh badan beberapa kali seminggu atau berpecah menjadi beberapa hari mengikut kumpulan otot dan menambah program dengan berkesan ketahanan latihan. Sekiranya anda ingin menurunkan lemak badan pada anda perut dan secara amnya, anda harus mengubah diet anda terlebih dahulu. Sekiranya peratusan lemak badan sudah banyak dikurangkan, senaman perut yang disasarkan dapat membantu menyajikan enam pek ramping yang cantik.

Latihan klasik untuk ini adalah sit-up dan crunches. Mereka boleh dilakukan dalam pelbagai variasi. Anda boleh memilih versi klasik dan membiarkan kaki anda di lantai atau ditinggikan, terpencil atau terbentang ke udara.

. kepala harus lurus ke tulang belakang, pandangan paling baik ke arah siling. Tangan harus disilangkan dengan longgar di leher. Kemudian angkat bahagian atas badan anda sedikit dari lantai dan kembali.

Latihan menjadi sangat berkesan jika anda tidak meletakkan bahu anda lagi tetapi tetap membiarkannya di udara. Penting untuk tidak bekerja dengan momentum semasa latihan. Sekiranya anda mahu memasukkan bukan sahaja yang lurus otot perut tetapi juga otot perut serong semasa bersenam, anda boleh melakukan sedikit putaran bahagian atas badan ke arah lutut yang bertentangan.

Papan, iaitu lengan menyokong, melatih bukan sahaja perut tetapi juga seluruh batang badan. Selain latihan ini menggunakan berat badan anda sendiri, kecergasan studio juga mempunyai mesin untuk melatih otot perut. Mereka harus dijalankan sebagai menambah setelah kakitangan studio diberi arahan.

. mendayung mesin adalah popular latihan ketahanan mesin. Latihan ketahanan menyokong penurunan berat badan, kerana meningkatkan metabolisme tenaga badan. Semakin besar defisit kepada jumlah kalori dimakan, semakin cepat badan menggunakan simpanan lemaknya dan semakin rendah peratusan lemak badan.

Ini cepat atau lambat boleh menyebabkan pengurangan perut. Kelebihan lain dari mendayung mesin adalah bahawa ia merangsang hampir semua kumpulan otot badan. Ini merangkumi bahagian atas belakang, batang dan kaki otot.

Otot perut juga dilatih. Bila kehilangan berat badan, yang mendayung Oleh itu mesin dapat disatukan dengan hebat dalam latihan. Sekiranya anda ingin merangsang otot perut dan dengan demikian mendedahkan otot perut anda ketika peratusan lemak badan rendah, anda juga harus fokus pada latihan perut tertentu.

Untuk menunjukkan pusat badan yang kencang dan mengurangkan lemak perut yang tidak sihat di sekitar organ dalaman begitu juga dengan tisu lemak subkutan, peratusan lemak badan mesti dikurangkan. A diet kemalangan atau jenis perubahan diet jangka pendek yang lain akan dengan cepat mencapai penurunan berat badan, tetapi ini kebanyakannya adalah air. Bila karbohidrat dikeluarkan, badan menggunakan simpanan glikogen pada otot dan hati, dan dengan itu sekaligus kehilangan sejumlah besar air.

Untuk membakar lemak, pengurangan berpanjangan dalam kalori ia perlu. Namun, jika anda sudah cukup langsing, anda boleh mendapatkan perut yang rata melalui diet jangka pendek dengan mengurangkan simpanan air dalam badan. Namun, harus diingat bahawa air disimpan lagi sebaik sahaja anda kembali ke pola makan biasa.

Untuk mengurangkan berat badan pada perut, anda harus membuat badan pergi ke simpanan lemak. Malangnya, tidak mungkin mempengaruhi pembalut lemak mana yang ditangani terlebih dahulu. Di samping itu, berhati-hati bahawa semasa menukar diet, tidak terlalu sedikit protein yang dibekalkan dengan makanan tersebut.

Latihan kekuatan juga harus mengaktifkan kumpulan otot badan supaya badan tidak mula kehilangan jisim otot. Ini berlaku apabila tidak ada blok bangunan yang cukup untuk otot, iaitu terlalu sedikit protein yang diambil, atau otot tidak digunakan, seperti jengkel.

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan secara keseluruhan dan kehilangan lemak dan bukan jisim otot, anda harus mengubah diet anda. Adalah perlu untuk mencapai defisit kalori antara tenaga yang diambil dan tenaga yang dimakan, tetapi seperti yang telah disebutkan, diet mesti mengandungi unsur-unsur penting protein dan lemak, tanpanya tubuh tidak dapat memenuhi fungsi vitalnya. Jadi tujuannya bukanlah untuk makan lebih sedikit, tetapi makan yang betul. Oleh itu, perubahan dalam diet juga lebih berjaya dalam jangka panjang daripada diet untuk mendekati tubuh yang langsing dan jelas.