Menurunkan berat badan tanpa bersukan

Pengenalan

Terdapat banyak pendapat, idea dan cadangan diet untuk kehilangan berat badan tanpa sukan. Dari Gabungan Makanan hingga Karbohidrat Rendah atau idea untuk makan separuh sahaja, semuanya termasuk. Sukar untuk tidak melupakan apa yang sedang berlaku dalam menghadapi diet rancangan, teori dan kritikan kesan yo-yo dan untuk menentukan strategi mana yang harus dipilih. Sama ada anda ingin menurunkan berat badan dengan atau tanpa bersenam, adalah penting untuk mencari jalan anda sendiri dan mempertimbangkan dengan teliti sisi positif dan negatif yang sering dilalui kehilangan berat badan membawa bersama. Kami ingin menunjukkan kepada anda bagaimana kehilangan berat badan juga boleh berfungsi tanpa sukan, dan apa kelebihan dan kekurangannya.

Mengurangkan berat badan tanpa bersenam, bagaimana ia dapat berfungsi?

Peraturan asas yang paling penting, yang selalu diambil kira ketika menurunkan berat badan, adalah dengan mengambil lebih sedikit kilokalori daripada yang anda makan. Prinsip sederhana ini harus selalu dipatuhi. Penting untuk mengetahui berapa banyak kalori anda mengambil setiap hari dan berapa banyak yang anda makan.

Kilocalorie adalah unit di mana kandungan tenaga makanan, misalnya, dapat ditunjukkan. Kilo bermaksud 1000, dan anda tidak perlu takut dengan ini, kerana perolehan harian seseorang juga diberikan dalam kilokalori. Dengan unit ini anda dapat menganggarkan jumlah yang anda makan dengan mudah.

Penggunaan tenaga adalah bilangan kalori terbakar setiap hari. Jumlah tenaga yang anda gunakan dalam sehari sangat bergantung pada ketinggian, jantina, berat badan, usia dan aktiviti fizikal anda. Oleh itu, perolehan tenaga hanya dapat dianggarkan secara kasar.

Sudah tentu, sukan juga membantu meningkatkan metabolisme tenaga dan dengan itu meningkatkan jumlah kalori yang boleh dibakar dan dimakan pada waktu siang. Walau bagaimanapun, prinsip menurunkan berat badan tidak semestinya bergantung pada perolehan tenaga yang sangat tinggi. Walaupun tanpa bersenam, anda dapat memastikan bahawa anda mengambil kalori sedikit lebih sedikit daripada yang anda bakar dan berjaya menurunkan berat badan.

Untuk dapat mengawal kalori yang anda makan pada siang hari, sangat membantu untuk memperhatikan berapa banyak kalori yang terkandung dalam makanan mana. Sebagai tambahan kepada maklumat mengenai pembungkusan, kini terdapat banyak aplikasi dan laman Internet yang dapat membantu anda membuat anggaran. Penting untuk mendapatkan gambaran keseluruhan yang kasar, kerana makanan ringan kecil biasanya sering diremehkan.

Tetapi menghitung kalori dengan tepat harus dielakkan, kerana penggunaan tenaga hanya anggaran kasar dan tidak pernah tepat. Makan yang betul-betul sihat dan seimbang diet paling sesuai jika anda cuba memasak atau menyediakan sendiri sebanyak mungkin. Untuk kenyang tanpa memakan terlalu banyak kalori, anda harus memasak dengan banyak buah dan sayur, karbohidrat dalam bentuk produk gandum atau kentang, protein dan sedikit lemak yang baik.

Salah satu muslihatnya ialah memasukkan satu sendok teh minyak zaitun ke dalam kuali yang dilapisi dan kemudian lap kuali dengan sekeping gulungan dapur. Ini bagus untuk menggoreng dan menjimatkan kalori dengan setiap hidangan. Sangat baik diet untuk mencuba makan seperti orang di Zaman Batu dan mengelakkan makanan dan produk tenusu yang dihasilkan secara industri adalah Diet Paleo.

Dengan cara ini anda dapat menurunkan berat badan dalam jangka masa panjang tanpa rasa lapar, berkat diet yang sihat. Semasa berbelanja, anda harus memerhatikan makanan dan nilai pemakanannya, kerana makanan atau produk ringan sering kali tidak mengandungi lebih sedikit kalori, tetapi hanya, misalnya, kurang lemak dan lebih banyak gula, dan biasanya juga memerlukan kos yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun Goncang Diet dari Doppelherz® rendah kalori dan pada masa yang sama kaya dengan protein, sehingga dapat digunakan sebagai pengganti makanan.

Ini kerana ia mendorong pemecahan lemak badan sendiri dan melindungi otot dari proses pemecahan. Di samping itu, makanan dan makanan siap sedia di restoran atau kantin harus dikurangkan sebanyak mungkin. Terutama di restoran, hidangan sering dimasak terlebih dahulu dan disimpan dalam kuali dengan banyak lemak, dan gula ditaburkan pada buah dan sayur-sayuran agar keduanya lebih tahan lama.

Di samping itu, lemak adalah pembawa rasa yang mengekalkan rasa rempah-rempah untuk masa yang lama, itulah sebabnya adalah idea yang baik untuk menambahkan banyak lemak pada makanan anda. Semasa memasak sendiri, anda boleh mengelakkannya dan menjimatkan banyak kalori. Kapan dan berapa kerap seseorang makan, tidak menjadi masalah.

Sebilangan orang merasa lebih sukar untuk menjaga makanan kecil kerana "selera makan dengan makan". Anda boleh mendapatkan gambaran keseluruhan yang baik dengan tiga kali sehari. Yang lain merasa penting untuk makan lebih kerap, kerana jika tidak, "selera kecil" muncul sepanjang hari.

Bahkan beberapa makanan ringan antara makanan tidak ada masalah selagi anda menjadikannya lebih kecil secara keseluruhan. Yang penting ialah semua makanan yang anda makan termasuk dalam kalori yang dimakan pada siang hari. Anda juga harus berhati-hati untuk memilih proses yang tersusun dan tidak menurunkan berat badan terlalu cepat, kerana penurunan berat badan yang perlahan jauh lebih berkesan dan tahan lama.