Makanan tambahan untuk penurunan berat badan

Pengenalan

Terlalu sedikit latihan, tidak seimbang diet, makanan yang diproses, kehidupan seharian yang penuh tekanan ... Berat badan yang berlebihan boleh mempunyai banyak sebab. Ramai orang ingin menurunkan berat badan menjadi lebih sihat dan lebih penting atau meniru cita-cita kecantikan.

Semakin putus asa mereka, semakin besar kemungkinan mereka mengambil langkah drastik, seperti diet kemalangan atau "penyembuhan ajaib". Di samping ubat-ubatan dan ubat-ubatan rumah tangga juga alat bantu makanan dikeluarkan di Abnehmwelt. Tetapi bolehkah seseorang menurunkan berat badan dengan makanan tambahan?

Makanan tambahan apa yang boleh saya turunkan?

Umumnya tidak mungkin untuk mengurangkan lemak dan menurunkan berat badan secara kekal hanya dengan mengambil makanan tambahan. Berat badan disebabkan oleh kalori negatif mengimbangi: tubuh dibekalkan dengan lebih sedikit tenaga melalui makanan daripada yang diperlukan untuk mengekalkan zat dan proses metaboliknya. Hanya sekarang simpanan lemak digunakan untuk pengeluaran tenaga.

Oleh itu, penurunan berat badan hanya berlaku jika anda mengambil lebih sedikit tenaga daripada makanan daripada yang anda makan pada waktu siang. Walaupun begitu, pasti makanan tambahan boleh menambah pengurangan kalori diet. Walau bagaimanapun, mereka tidak menggantikan yang seimbang diet dan harus digunakan dengan berhati-hati.

Diet tambahan dapat menyediakan tubuh dengan blok bangunan berharga dan nutrien penting yang tidak dibekalkan dalam jumlah yang mencukupi dalam diet pengurangan kalori untuk dijimatkan kalori. Walau bagaimanapun, ia penting untuk proses metabolik semula jadi tubuh. Ini termasuk, misalnya, asid lemak penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan itu sendiri.

Sekiranya mereka tidak dibekalkan dalam jumlah yang cukup sebagai sebahagian daripada diet rendah lemak, kesan sampingan yang serius boleh berlaku, kerana ia penting untuk metabolisme hormon, struktur sel dan proses lain. Selanjutnya, protein adalah blok bangunan terpenting untuk otot. Sekiranya anda tidak mendapat cukup protein dalam diet anda, anda boleh menggunakannya protein shake.

Di samping itu, pelbagai mikronutrien boleh diambil dalam bentuk makanan tambahan. Ini termasuk persediaan vitamin dan antioksidan. Namun, dalam kajian, keberkesanannya tidak dapat dibuktikan. Bahkan diet yang rendah kalori dapat dirancang sedemikian rupa sehingga suplemen makanan dapat dan harus dikeluarkan sepenuhnya kesihatan.