Penilaian perubatan Almased® | Almased®

Penilaian perubatan Almased®

Keberkesanan Almased® berbanding diet lain adalah kontroversi. Hasilnya sangat berbeza dari pesakit ke pesakit. Kaya dengan protein dan rendah karbohidrat diet merangsang pembakaran lemak tanpa merosakkan otot.

Almased® diet berbeza dengan banyak 'diet flash' yang bertujuan untuk mengurangkan jisim otot dan hanya menyebabkan penurunan berat badan jangka pendek. Di samping itu, produk Almased® boleh diterima dengan baik kerana penggunaan bahan semula jadi sahaja. Serbuk Almased® juga boleh digunakan untuk teh, goncang dan smoothie.

Sebaliknya, kesan sampingan yang sangat luas dapat dilihat kerana rendah kalori diet. Selain penurunan konsentrasi dan prestasi umum, penurunan daya tahan fizikal memainkan peranan yang menentukan. Pesakit sering merasa tidak dapat mengikuti diet melalui aktiviti fizikal semasa diet dan dengan itu menguatkan hasilnya. Atas sebab ini, kesan yoyo berlaku pada banyak pesakit setelah diet, kerana mereka kembali ke diet semula jadi dan gaya hidup tanpa aktiviti fizikal. Untuk keberkesanan penurunan berat badan dengan Almased®, perubahan tetap dalam diet dan penyatuan aktiviti fizikal ke dalam kehidupan seharian adalah perlu.

Ramalan

Prognosis diet Almased® sangat bergantung pada pesakit. Sebilangan pesakit mengadu yang buruk rasa serbuk Almased®, yang kadang-kadang membawa kepada loya. Oleh itu, tidak mungkin mengikuti urutan rancangan yang tepat dan oleh itu hanya satu hidangan diganti dengan Almased® dan bukannya semuanya seperti yang seharusnya pada fasa awal.

Akibatnya, prognosisnya juga agak buruk dan pesakit menurunkan berat badan hanya dengan Almased®. Sebilangan pesakit melaporkan apa yang disebut kesan yo-yo. Ini bermakna bahawa dengan bantuan Almased® pesakit telah kehilangan beberapa kilo, tetapi terus makan setelah diet seperti sebelumnya dan oleh itu kilo telah bertambah berat badan dengan cepat.

Pesakit sering melaporkan bahawa dalam jangka pendek dan terutama semasa diet, perasaan kejayaan yang diinginkan dapat dicapai dan pesakit kehilangan beberapa kilo, tetapi berat badan ini tidak dapat dipertahankan. Sebabnya adalah kenyataan bahawa tidak ada aktiviti sukan yang digabungkan ke dalam diet Almased® dan diet tidak mewakili perubahan tetap dalam diet. Oleh itu, prognosis Diet Almased® agak serius.

Lebih menjanjikan, bagaimanapun, adalah konsep yang memotivasi pasien untuk mengubah dietnya secara kekal dan fokus pada gaya hidup sihat. Menurut pengeluar, seseorang boleh menurunkan berat badan hingga 5 kilogram setiap minggu dengan diet Almased®. Walau bagaimanapun, angka ini boleh sangat berbeza dari pesakit ke pesakit.

Dengan aktiviti fizikal yang kerap, penurunan berat badan juga dapat disokong dan diperkuat. Makanan rendah karbohidrat secara langsung mengurangkan simpanan lemak. The pembakaran lemak prosesnya 40% lebih pantas berbanding dengan diet lain.

Kesan yoyo menggambarkan proses pesakit mendapatkan berat badan yang besar sekali lagi setelah selesai menjalani diet. Produk Almased® cuba mengatasi kesan ini. Diet yang kaya dengan protein mencegah kehilangan otot semasa diet.

Atas sebab ini simpanan lemak dibakar secara langsung. Oleh itu, penurunan berat badan bukan disebabkan oleh kerosakan otot tetapi pembakaran lemak. Untuk mengelakkan kesan yoyo (seperti diet lain) perubahan diet dan aktiviti fizikal diperlukan setelah akhir diet. Oleh itu metabolisme dapat diubah secara kekal dan pesakit tidak akan menambah berat badan lagi.