Minyak Mustard: Aplikasi, Rawatan, Manfaat Kesihatan

Mustard minyak adalah penting dan juga minyak lemak dari biji sawi. Isothiocyanates organik juga di bawah nama mustard minyak. Minyak adalah strategi khas tanaman untuk mempertahankan diri daripada perosak.

Kejadian dan penanaman minyak mustard

Mustard minyak adalah penting dan juga minyak lemak dari biji sawi tanaman sawi. Minyak sawi adalah minyak dengan bau yang tajam dan tajam rasa. Minyak itu terkandung dalam pelbagai tanaman, yang menggunakannya untuk melindungi diri dari pelbagai perosak. Minyak sawi dihasilkan hanya apabila tanaman dicederakan oleh haiwan yang diberi makan. Sementara itu, penemuan telah dibuat bahawa minyak sawi dapat digunakan di terapi banyak penyakit. Terutama kemungkinan penggunaannya sebagai pengganti yang dihasilkan secara kimia antibiotik sungguh luar biasa. Minyak sawi terdiri daripada dua jenis minyak, iaitu minyak lemak dan juga minyak pati. Benih dari sawi hitam mengandungi hingga 30 peratus minyak sayuran. Dari sudut pandang kimia, minyak ini, seperti kebanyakan minyak sayuran, adalah trigliserida yang disebut. Oleh itu, ia dicirikan oleh kandungan tak jenuh yang tinggi asid lemak. Minyak ini sangat popular dalam masakan India sebagai makanan, tetapi penggunaannya tidak digalakkan. Ini kerana dalam keadaan mentah atau tidak dipanaskan, gliserida minyak mustard mengandungi apa yang disebut asid erucik, yang dapat membawa kepada degenerasi lemak jantung dalam jangka masa panjang. Juga, minyak sawi masuk sejukBentuk yang tertekan di India biasanya dipanaskan sebentar dan intensif ke titik asap selama Memasak. Ini melembutkan pedas rasa disebabkan oleh isothiocyanates. Di Amerika Syarikat dan juga EU, minyak sawi hanya dapat dipasarkan sebagai bahan makanan keadaan bahawa bahagian asid erucik lebih rendah daripada lima peratus. Selain minyak lemak, minyak sawi juga mengandungi minyak pati yang tajam. Ini menyediakan membakar rasa lobak pedas, sawi, wasabi, lobak, arugula dan cress. Dalam biji mustard kering, ciri membakar rasa hanya berkembang apabila air ditambah. Ini kerana hanya dengan itu minyak pati dapat dibebaskan.

Kesan dan aplikasi

Minyak sawi mempunyai kesan penghambatan pada spesifik bakteria dan virus. Kesan ini terutamanya dilihat pada jangkitan saluran pernafasan dan saluran kencing. Sebagai contoh, ujian in vitro dengan minyak mustard menunjukkan bahawa 2-phenylethyl isocyanate, benzyl isothiocyanate, serta allyl isothiocyanate mengurangkan pertumbuhan virus sel epitelium paru-paru yang dijangkiti H1N1 yang berisiko mempengaruhi Virus hampir 90 peratus. Di samping itu, ujian in vitro selanjutnya menunjukkan bahawa minyak mustard mempunyai kesan antibakteria spektrum luas. Kesan ini terutamanya dilihat dengan minyak mustard yang berasal dari lobak pedas or nasturtium. Khususnya, kesan antibakteria minyak sawi boleh berguna dalam memerangi bakteria patogen. Ia juga berlaku dengan masalah kuman seperti vancomycin- enterokocci tahan, MRSA or penisilin-pneumococci tahan. Sebagai tambahan, minyak sawi mengaktifkan saluran TRPV1 dan TRPA1 yang disebut dengan menggunakan sistein tertentu. Saluran ini boleh telap kalsium ion dan mampu mendaftarkan dan mencetuskan akut dan radang kesakitan isyarat. Kesan ini dapat dibandingkan dengan cara tindakan capsaicin dan digunakan, sebagai contoh, dalam kombinasi dengan emas sebatian untuk merawat reumatoid artritis. Penyelidikan juga sedang dilakukan mengenai penerapannya dalam rawatan tumor. Selain itu, minyak sawi juga dapat memerangi antibiotik-menyimpan kuman. Ini bermaksud bahawa pesakit dapat mengelakkan rawatan dengan antibiotik, yang merupakan kelebihan yang jelas. Rintangan antibiotik semakin bermasalah dan merebak. Oleh itu, lebih masuk akal untuk merawat jangkitan bakteria sederhana dengan persediaan herba. Minyak sawi dari lobak pedas dan nasturtium, misalnya, boleh digunakan untuk yang tidak rumit pundi kencing jangkitan. Minyak sawi juga digunakan dalam kombinasi dengan tanah liat, lada merah dan air sebagai paket Munari yang disebut dan digunakan sebagai sebahagian daripada terapi haba untuk ketegangan dan kesakitan dalam sistem muskuloskeletal. Di samping itu, yang sesuai urut boleh dilaksanakan.

Kepentingan untuk kesihatan, rawatan dan pencegahan.

Minyak sawi mempunyai kesan anti-radang dan anti-jangkitan yang setanding dengan yang banyak antibiotikBerbagai kajian menunjukkan bahawa minyak sawi boleh menghalang sehingga 13 jenis bakteria dari membiak. Ini tetap virus dan bakteria terkawal, yang boleh mencetuskan jangkitan pernafasan dan usus, misalnya. Selain itu, minyak sawi juga dapat melawan kulat dengan berkesan, sebab itulah ia juga boleh digunakan untuk jangkitan saluran kencing dan pundi kencing jangkitan. Antibiotik semula jadi seperti itu biasanya diperoleh terutamanya dari nasturtium, chamomile, lobak kuda, bijaksana, thyme dan bawang putih. Di samping itu, minyak sawi dari lobak dan brokoli dikatakan dapat mencegah kanser. Bahan yang terdapat dalam brokoli dikatakan mampu memusnahkan kuman Helicobacter pylori, yang dapat mempromosikan kedua-duanya perut bisul dan kanser. Pelbagai ramuan minyak mustard telah ditunjukkan dalam kajian untuk dapat melawan perut kanser, kanser esophageal, hati kanser, kanser payudara dan paru-paru barah. Khususnya, minyak mustard dari lobak berkesan melawan keradangan dan rematik. Mereka mampu mengurangkan kesakitan rangsangan oleh sejenis rangsangan balas. Ini melegakan kesakitan dan mengurangkan keradangan. Pundi kencing jangkitan boleh dirawat dengan minyak mustard dalam bentuk tablet, yang terdapat di farmasi. Ubat semacam itu mempunyai kesan sampingan yang jauh lebih sedikit daripada antibiotik. Pesakit wanita menderita kronik cystitis khususnya boleh mendapat manfaat daripada minyak sawi.