Di Lereng Tanpa Hangover

Di samping aktiviti aktif bermain ski musim sejuk, malam yang panjang, muzik yang kuat, menari juga alkohol penggunaan di ski après adalah sorotan istimewa bagi ramai peminat sukan musim sejuk untuk melengkapkan ski harian di syarikat ceria di pondok, kafe atau kelab malam.

Alkohol pertama kemudian bermain ski?

Wain mulled, Jagertee dan panas koko dengan pukulan juga bir dan pelbagai minuman menyambut pemanasan sejurus selepas bersenang-senang bermain ski dalam sukan alpine di pergunungan.

Cegah "mabuk"

Apa yang membantu untuk menjalani hari yang sesuai dan untuk mengelakkan atau mengurangkan yang tidak diingini "mabuk"Pada hari ski berikutnya? Untuk memastikan percutian ski anda menyeronokkan, kami telah mengumpulkan beberapa petua.

 • Sarapan pagi adalah yang terbaik dan, paling utama, asas yang diperlukan untuk hari sukan. Ideal adalah bijirin oatmeal dengan buah juga susu. Bergantung pada anda rasa, sandwic dan roti keju / roti dan sayur-sayuran juga disyorkan. Minum juga tidak boleh dilupakan: Di sini, jus buah dan secara sederhana kopi dan teh sesuai.
 • Daripada meraih coklat bar di antara, memuaskan rasa lapar sedikit dengan buah, bar bijirin atau kue gandum.
 • Pada waktu makan tengah hari di pondok ski, kedai tenaga mesti diisi semula. Pilih makanan ringan yang mengandungi banyak karbohidrat bukannya kentang goreng berminyak. Yang optimum adalah pasta dengan sos tomat atau rebusan, seperti sup kacang / kentang.
 • Ini juga berlaku pada waktu malam, ketika semua cadangan tenaga harus habis dan diisi ulang. Variasi dari karbohidrat, seperti kentang, nasi atau pasta, daging, ikan, salad segar, buah dan sayur-sayuran memberikan syarat terbaik untuk cabaran sukan pada keesokan harinya.
 • Walaupun begitu sejuk di luar, anda masih berpeluh semasa sukan musim sejuk. Dan kehilangan cecair ini mesti dikompensasikan dengan sewajarnya. Pastikan anda mengambil cecair yang mencukupi untuk diri sendiri. Mineral air, sup jus atau spritzer jus buah paling sesuai.
 • Godaan di sejuk selepas Jagertee dan minuman keras hebat, tetapi tidak digalakkan. Alkohol mengandungi banyak kalori berlebihan dan juga menghalang keupayaan untuk bertindak balas, yang tidak semestinya kondusif untuk sukan:
Minuman setiap hidangan Tenaga dalam kcal Jumlah alkohol dalam g
Wain Mulled (0,2 l) * 210 12,4
Jagertee (0,2 l) * 135 15,5
Bir (0,5 l) 210 19,8
Brandy (2 cl) 52 7,6
Minuman telur (2 cl) 57 2,7

(Rata-rata data, kerana tidak ada resipi yang seragam).

Risiko terbesar: alkohol

Ia sangat menggoda dan boleh menjadi sangat menggembirakan - pesta ski-apres. Tetapi berhati-hatilah: setelah seharian bermain ski, badannya keletihan dan kering. Semua yang lebih baik kemudian berfungsi alkohol dan anda rasa dengan yang pertama minuman keras tiba-tiba cergas dan terjaga lagi. Tetapi penampilan menipu. Dalam jangka masa yang panjang, alkohol cenderung meningkat keletihan, melemahkan kepekatan dan mengurangkan penyelarasan. Bukan syarat yang baik untuk larian menurun. By the way, kebanyakan kemalangan di lereng berlaku di bawah pengaruh alkohol. Ini adalah risiko yang sebaiknya dielakkan untuk melindungi diri sendiri, tetapi juga untuk melindungi orang lain. Selain itu, alkohol juga membuat dirinya terasa pada keesokan harinya, dan tidak semestinya positif.

Petua diet untuk mengatasi mabuk badan

 • Satu sebab untuk perasaan tidak menyenangkan a mabuk adalah defisit cecair yang besar, kerana alkohol menghilangkan badan cecair. Sebaliknya ia berfungsi dengan minuman bukan alkohol, seperti air dan jus spritzers. Adalah lebih baik untuk memulakannya dengan betul pada waktu petang.
 • Minum alkohol bukan untuk menahan dahaga, tetapi untuk keseronokan.
 • Tiada alkohol kosong perut. Makanan berlemak kadang-kadang boleh melambatkan penyerapan alkohol ke dalam darah.
 • Sekiranya anda minum alkohol, berpegang pada satu jenis jika boleh. Ini boleh diterima dengan lebih baik.
 • Minuman beralkohol manis dan hangat, seperti wain mull, wain bersoda atau Jagatee masuk ke dalam darah lebih pantas. Sejak gastrik mukosa lebih baik dibekalkan dengan darah, yang seterusnya mempercepat penyerapan.
 • Masih terbukti anti-mabuk resipi untuk pagi selepas: Sup ayam. Ia mudah diganggu perut dan memulihkan mineral and elektrolit ke badan dan mengimbangi kekurangan cecair.
 • Resipi terbaik untuk mengatasi mabuk adalah udara segar. Mengatasi anjing babi dalam dan menggigit gigi anda. Keluar dari tempat tidur, pergi ke lereng - setelah beberapa saat, dunia kelihatan lebih baik lagi.