Sakit | Latihan pada lengan tikus

Kesakitan

Kesakitan adalah simptom utama a lengan tetikus. Mereka mempengaruhi tangan, pergelangan tangan and lengan - tetapi juga boleh berlaku di bahu dan leher Kawasan. The kesakitan merayap perlahan-lahan, sehingga banyak orang yang terjejas mengabaikannya pada mulanya. Perkara yang mematikan adalah bahawa tangan yang sudah terlatih tidak terhindar untuk pulih.

Air mata halus berkembang di tisu lampiran tendon, yang menyebar semakin lama dalam jangka masa. Akibatnya, jika tangan tidak terhindar, kerengsaan kronik tendon, otot, ligamen dan tisu berlaku. Ini kronik kesakitan rangsangan, seterusnya, mencetuskan perubahan dalam persepsi kesakitan pada saraf tunjang: sedangkan pada awalnya rasa sakit hanya berlaku apabila terdapat ketegangan sebenarnya, isyarat sakit kemudian dihantar ke otak walaupun tanpa tekanan. Rasa sakit dipergiat oleh: Selain rasa sakit boleh berlaku:

  • Tekanan Kronik
  • Tempat kerja yang tidak dirancang secara ergonomik
  • Postur yang tidak sihat
  • Sensasi seperti mati rasa atau kesemutan
  • Kehilangan kekuatan
  • Kesukaran koordinasi di lengan, tangan dan jari berlaku

Langkah-langkah alternatif

Ubat homeopati Ruta (rue) telah terbukti berkesan dalam lengan tetikus. Ia membantu mengatasi sindrom overtrain, keradangan tendon atau kecederaan pada periosteum, antara lain. Rawatan dengan lintah juga dapat membantu: mereka mempunyai kesan anti-radang yang menenangkan dan merangsang darah peredaran. Akupunktur, Terutamanya akupuntur telinga dengan jarum kekal, juga dapat mengurangkan kesakitan. Maklumat komprehensif mengenai “akupunkturBoleh didapati dalam artikel ini.

Ringkasan

A lengan tetikus berkembang akibat penggunaan kronik yang berlebihan atau tekanan yang tidak betul dan mempengaruhi kebanyakan kumpulan pekerjaan yang banyak bekerja semasa duduk di komputer. Kesakitan berkembang, yang sering dapat diabaikan pada awalnya - tetapi dengan berjalannya waktu menjadi semakin parah dan semakin menyekat mobiliti dan kekuatan di kaki yang terjejas. Rawatan harus dimulakan sedini mungkin agar kaki yang terjejas terhindar dan dapat sembuh.

Peregangan latihan, aplikasi fizikal dan fisioterapeutik dan jangka pendek ubat penahan sakit memberi sokongan. Penyesuaian tempat kerja oleh ahli terapi pekerjaan yang berpengalaman dan latihan tingkah laku adalah mustahak untuk menghilangkan penyebab lengan tikus dan mencegahnya berulang.