Keistimewaan proses penuaan pada wajah | Proses penuaan pada manusia

Keistimewaan proses penuaan di wajah

Proses penuaan pada wajah pada dasarnya ditentukan oleh dua faktor. . Ini ditentukan secara genetik.

Ini adalah faktor yang boleh kita mempengaruhi. Mereka berdasarkan faktor dalaman. - Perubahan komposisi komponen kulit kita Dengan bertambahnya usia, komposisi lapisan tisu kita perubahan kulit.

. kolagen dan kandungan elastin berkurang, dan di samping itu kurang hyaluron badan dihasilkan. Akibatnya, kulit kita menjadi lebih nipis, kehilangan keanjalan dan menjadi semakin kering. - Pengagihan semula lemak badan di muka Pembahagian lemak di wajah berubah seiring bertambahnya usia.

Akibatnya, struktur dari tulang yang terletak di bawah lemak boleh menjadi lebih kelihatan. Kedutan pertama kelihatan. - Mengurangkan jisim tulang di wajah Terdapat juga pengurangan jisim tulang di wajah.

Oleh kerana tisu lemak dan lapisan tisu kulit wajah kita dilapisi oleh tulang, ia tidak lagi dapat disokong dengan secukupnya. Ini menyebabkan pengetatan kulit berkurang. Pembentukan kedut berlaku.

  • Radiasi UV Inilah faktor yang mempercepat penuaan kulit paling banyak. Dengan cahaya matahari yang banyak dan lawatan berkala ke solarium, serat elastin di kulit musnah. Kulit kehilangan keanjalannya.
  • merokok Merokok mengurangkan darah peredaran di kulit. Kulit kurang mampu memperbaharui dirinya. Selanjutnya, kolagen dan serat elastin pada kulit rosak.

Akhirnya, kulit menjadi kendur lebih awal. - Banyak kopi dan teh Ini adalah minuman yang mengalirkan badan kita melalui keinginan untuk membuang air kecil. Dengan cara ini kulit kelihatan lebih kendur dan bertambah tua.

Anda boleh membantu ini dengan minum segelas air selepas minum kopi atau teh. - Sekiranya anda minum terlalu sedikit, ini akan mempengaruhi keanjalan kulit wajah anda. Kulit anda menjadi semakin kering dan tidak lagi anjal seperti biasa.

Ini membawa kepada kedutan. Krim anti-penuaan yang baik harus mengandungi bahan berikut:

  • Asid hyaluronik Ini biasanya dihasilkan secara bebas oleh badan kita dan merupakan bekalan cecair yang sangat penting untuk kulit kita. Oleh kerana penghasilan hyaluron badan sendiri menurun seiring bertambahnya usia, ia harus dibekalkan dari luar melalui krim.

Untuk kulit yang kelihatan muda sangat memerlukan cecair. - Vitamin A Kajian menunjukkan bahawa vitamin A dapat membantu mengurangkan kedutan. Ia terlibat dalam pengawalan kulit, membantu pembentukan keratin dan kolagen, menyokong pembahagian sel dan bertindak melawan tekanan sel.

Vitamin lain yang boleh membantu: Vitamin E, provitamin B5

  • Matrixyl 3000 Ini adalah bahan aktif yang dikembangkan khas yang bertujuan untuk menyokong pembentukan lapisan tisu kulit. Dengan cara ini ia memberi kesan pembalut pada kedutan. - Minyak sayuran Sekiranya anda mempunyai kulit kering, lemak boleh sangat membantu anti-penuaan.

Mereka menjadikan kulit lebih kenyal dan dapat mengatasi tekanan sel. Disyorkan antara lain: Aloe Vera, Ginseng, cendawan Reishi, ekstrak buah dan alga, ekstrak betik

  • Anti-Penuaan pada kulit - Bagaimana kekal muda! - Ini adalah bagaimana anda dapat mencegah keriput!