Panjangan kaki

. kaki lanjutan sangat sesuai untuk regangan terpencil di paha otot ekstensor. Terutama di bina badan, latihan ini digunakan untuk melancarkan otot secara khusus untuk kemudian memuatkannya secara optimum berikut kaki senaman akhbar. Walau bagaimanapun kaki latihan lanjutan tidak sesuai untuk pemulihan selepas a ligamen cruciate OP sesuai.

Latihan ini sangat sesuai untuk pemain bola, kerana paha peluasan dilakukan dalam gerakan yang serupa dengan tembakan dalam bola sepak. Walau bagaimanapun, banyak atlet melatih kumpulan otot ini dengan cukup dan lupa untuk melatih watak antagonis kumpulan otot ini. The keriting kaki sangat sesuai untuk melatih otot iskiokrural.

Otot terlatih

  • Quadriceps otot femoris (M. quadriceps femoris)
  • Otot jahitanMusculus sartorius
  • Ekstensor medial kaki bawahMusculus broadus medial
  • Otot paha lurusMusculus rectus femoris
  • Extensor kaki bawah lateralMusculus extassus lateralis
  • Otot anterior tibialis anterior

Sambungan Kaki Penerangan

Agar dapat melakukan pergerakan dengan optimum, peranti mesti disesuaikan dengan betul. The sendi lutut mesti sejajar dengan sendi putar pemanjang kaki untuk memastikan pelaksanaan paksi. Posisi duduk dipilih supaya otot-otot gluteal bersentuhan dengan sandaran. Kaki tidak ditarik ke atas atau diregangkan seperti yang pertama kali diasumsikan, tetapi dibawa dalam gerakan semula jadi. Berat latihan dan bilangan pengulangan bergantung pada matlamat latihan.

Pengubahsuaian

Untuk menjadikan latihan lebih berkesan, di kawasan lanjutan anda boleh memusingkan kaki ke arah (terlentang) atau keluar (pronate) pada titik tertinggi.