Prosedur diet Almased® | Almased®

Prosedur diet Almased®

Almased® diet, juga dikenal sebagai Diet Markert, mengikuti prinsip tegas yang harus dipatuhi sehingga pesakit dapat menurunkan berat badan yang cukup dan dengan itu mencapai kejayaan yang diinginkan. Selama 3 hingga 10 hari pertama pesakit tidak boleh makan makanan pejal. Sebaliknya, hanya Almased®, jus sayuran atau kaldu sayur dan air buatan sendiri yang dimakan.

Prinsip ini sangat serupa dengan prinsip a detoksifikasi menyembuhkan dan mengakibatkan tubuh dan saluran gastrointestinal pesakit dibersihkan dari racun dan bahan berbahaya. Oleh kerana badan sangat kelaparan selama ini, pengurangan lemak bermula di sini. Namun, pada masa yang sama, tubuh mengurangkan aktivitinya sehingga tidak perlu menyerang simpanan lemak.

Walaupun begitu, selama ini terdapat penurunan berat badan yang kuat, yang antara lain disebabkan oleh fakta bahawa air ditarik dari badan. Selepas 3-10 hari ini, fasa seterusnya datang, di mana pesakit dibenarkan makan satu kali sehari, misalnya, pesakit dibenarkan makan sarapan. Makan tengah hari dan makan malam, bagaimanapun, mesti diganti dengan Almased®.

Fasa ini disebut fasa pengurangan kerana Almased® perlahan-lahan dikurangkan di sini dan berat badan pesakit juga harus dikurangkan. Fasa ini dapat dipertahankan hingga pasien mencapai berat badan yang diinginkan, tetapi disarankan hingga 6 minggu. Fasa seterusnya kemudian disebut fasa kestabilan.

Dalam tempoh ini, pesakit harus berusaha mengekalkan berat impiannya tanpa menambah berat badan. Pada fasa ini hanya satu hidangan, misalnya makan malam, digantikan oleh Almased®. Dua makanan utama yang lain boleh dimakan seperti biasa.

Fasa ini tidak boleh lebih pendek daripada empat setengah bulan, kerana jika tidak, kesan yo-yo yang disebut boleh berlaku, di mana pesakit, setelah kehilangan banyak berat badan dalam waktu yang singkat, berat badan yang sama bertambah lagi dengan pantas. Menurut pengilang, pengurangan berat badan lebih jauh juga dapat dilakukan dalam fasa ini. Selepas fasa kestabilan selama 18 minggu, makan dengan normal sekali lagi, yang bermaksud bahawa pesakit boleh makan tiga kali sehari lagi.

Sebagai tambahan, Shake Almased® dapat disatukan ke dalam kehidupan seharian. Ini harus terus meningkat pembakaran lemak dan mengurangkan rasa lapar. Oleh itu, Almased® diet mengambil masa lebih dari 6 bulan sehingga pesakit mencapai berat badan yang diinginkan dan dapat mengekalkannya tetap stabil.

Almased® menawarkan banyak resipi untuk menemani diet. Ini dapat dilihat dan dicetak secara percuma di laman web Almased®. Anda boleh mendapatkan resipi untuk sarapan, sup, produk ikan dan daging, hidangan vegetarian dan juga pencuci mulut.

Terdapat juga buku-buku yang dijual, yang mengandungi banyak resipi sebagai pelengkap makanan yang sesuai. Umumnya disyorkan untuk makan diet tinggi protein, rendah karbohidrat. Selain rendah lemak protein (ikan, daging), anda juga harus makan banyak sayur-sayuran. Pengambilan buah harus dielakkan, terutama pada awal diet (fasa permulaan dan pengurangan), kerana ini dapat memperlambat proses penurunan berat badan.