Profilaksis | Tompok-tompok usia di wajah

Profilaksis

Sebilangan besar orang menggunakan pelindung matahari, jika sama sekali, pada hari cuti ketika cahaya matahari sangat tinggi. Tetapi walaupun pada bulan-bulan peralihan, bahkan di Eropah Tengah, sinar matahari dapat sangat kuat sehingga pendedahan UV dapat merosakkan kulit selama bertahun-tahun. Nasib baik, tempat umur kebanyakannya adalah perubahan jinak, tetapi dalam banyak kes ini dapat dicegah dengan penggunaan pelindung matahari pelindung UV secara berterusan.

Mengelakkan cahaya matahari langsung dapat mengurangkan risiko terkena tempat umur. Terutama jika anda mempunyai jenis kulit yang sangat ringan dan sangat rentan terhadap perkembangan perubahan pigmen, adalah penting untuk mengambil langkah berjaga-jaga pada tahap awal. Sebagai kejadian tempat umur juga dapat dikaitkan dengan penggunaan alkohol dan rokok, disarankan untuk tidak mengambil zat ini untuk mencegah bintik-bintik usia.

Oleh kerana penyebab kemunculan bintik-bintik usia dalam banyak kasus juga menjadi faktor risiko perkembangan perubahan ganas pada kulit, maka disarankan dua kali ganda untuk mencegah penampilan pigmen. Titik usia adalah perubahan warna pigmen jinak yang berlaku terutamanya pada usia lanjut. Ia lebih baik berlaku di kawasan kulit yang sering terdedah kepada cahaya matahari.

Di sini anda akan sampai ke topik: Bintik usia Bintik-bintik tua adalah perubahan pigmen jinak pada kulit. Ia berlaku lebih kerap pada usia lanjut dan paling ketara di tangan. Cahaya matahari memainkan peranan penting dalam penampilan bintik-bintik usia.

Di sini anda akan sampai ke topik: Bintik-bintik usia di tangan Bintik penuaan adalah fenomena kulit semula jadi yang muncul terutama pada usia lanjut. Ramai orang mendapati simpanan pigmen ini mengganggu dan mencari kaedah untuk membuangnya. Di sini anda akan sampai ke topik: Menghilangkan bintik-bintik usia