Protein Goncang

Sesiapa yang ingin mencapai kemajuan dalam sukan atau, terutama sekali, yang ingin membina otot hanya akan gagal mencapai matlamatnya dengan canggih pelan latihan. Sesuai diet mesti disatukan untuk latihan. Yang mengandungi protein diet juga membantu dalam usaha menurunkan berat badan.

Protein juga memainkan peranan penting dalam pengangkutan produk metabolik dan nutrien dalam aliran darah. Selanjutnya, mereka terlibat dalam pertahanan terhadap jangkitan dan pembentukan enzim dan hormon. Protein shake bukan sahaja makanan yang semakin popular menambah, tetapi kini juga menjadi sebahagian daripada setiap pelan latihan. Asasnya ialah serbuk protein yang terdapat dalam pelbagai rasa, yang disisipkan dengan susu dan digoncang dengan baik. Ini mungkin menarik bagi anda: Semua yang anda harus tahu mengenai bar protein

Jenis serbuk protein yang berbeza

Semasa memilih yang betul goncang proteinnamun, anda harus memperhatikan ramuannya. Sementara itu, sebilangan besar protein atau goncangan protein terdapat beberapa perkara kecil yang harus anda pertimbangkan bergantung pada tujuan anda sendiri. Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan dengan menggunakan protein shake, anda harus segera memastikan bahawa goncangan yang anda pilih tidak mengandungi terlalu banyak karbohidrat, kerana ini harus dikurangkan dengan banyak sekiranya anda ingin menurunkan berat badan.

Beberapa gegaran mengandungi lebih banyak karbohidrat, yang lain boleh melakukan hampir tanpa. Goncangan yang sangat sesuai untuk kehilangan berat badan dan berfungsi sebagai pengganti makanan adalah Diet Goncang dari Doppelherz®. Selain protein dan karbohidrat, semua protein shake mengandungi mineral lain dan vitamin.

Walau bagaimanapun, asas gegaran selalu menjadi serbuk protein, yang dapat didasarkan pada serbuk protein whey, serbuk protein susu, serbuk protein putih telur, serbuk protein soya, serbuk protein beras atau serbuk protein pelbagai komponen. Serbuk yang berbeza diukur berdasarkan nilai biologi mereka. Kekuatan biologi menunjukkan berapa gram protein badan, misalnya dalam bentuk jisim otot, dapat terbentuk dari 100 gram serbuk protein.

Ia boleh berlaku bahawa lebih daripada 100 gram jisim otot terbentuk dari 100 gram serbuk protein, di mana persamaan serbuk yang dibekalkan dengan badan protein memainkan peranan penting. Seseorang juga boleh membaca sesuatu mengenai kualiti protein dari nilai biologi. Serbuk protein whey mempunyai valensi biologi tertinggi (104) daripada serbuk protein tulen.

Kandungan protein serbuk protein whey adalah antara 75 hingga 96% dalam bahan kering, bergantung pada proses pengeluaran. Kekurangan ini hanya dapat diatasi dengan campuran protein. Serbuk protein susu mempunyai kekuatan lebih rendah (77) daripada serbuk protein whey dan merupakan komponen utama protein susu dengan kandungan protein lebih kurang.

80%. Orang yang mempunyai laktosa intoleransi harus berhati-hati dengan ini, kerana serbuk protein susu boleh menyebabkan masalah pencernaan. Serbuk protein putih telur sering mempunyai rasa pahit dan oleh itu ditawarkan dalam bentuk kapsul dan bukan sebagai goncang protein.

Nilai biologi adalah 100 dan kerana ia laktosa- percuma, ia juga boleh digunakan tanpa masalah oleh orang yang mempunyai intoleransi laktosa. Serbuk protein soya sangat sesuai untuk orang yang tinggi kolesterol tahap, kerana ia tidak mengandungi kolesterol. Satu kajian membuktikan bahawa sudah ada 25 gram protein kedelai pada hari itu dapat menurunkan Cholesterinspiegel dan risiko yang berkaitan dengan penyakit kardiovaskular dengan jelas.

Serbuk protein beras adalah untuk semua alternatif, yang mempunyai alergi susu, Soja atau protein telur. Kekuatan biologi serbuk protein beras adalah dengan 81 lebih tinggi daripada serbuk protein susu. Serbuk protein beras juga baik untuk saluran gastrointestinal kerana sangat mudah dicerna.

Di samping serbuk protein tulen yang ada, terdapat campuran serbuk protein lebih lanjut, serbuk protein pelbagai komponen. Ini terdiri daripada sekurang-kurangnya dua jenis, tetapi juga boleh dicampurkan dari banyak serbuk protein yang berbeza. Oleh kerana terdapat banyak kemungkinan tambahan, nilai yang lebih tinggi dapat dicapai dengan nisbah pencampuran yang betul daripada dengan serbuk protein tulen. Kesan lain, seperti pengaruh positif pada masa penyerapan (selang waktu selepas penyerapan zat melalui makanan melalui usus ke dalam aliran darah) boleh berlaku.