Refigura®

Pengenalan

Berat badan yang berlebihan adalah masalah yang meluas, juga di Jerman. Jumlah berat badan berlebihan orang telah meningkat secara berterusan dalam beberapa tahun kebelakangan. Oleh itu, terdapat juga permintaan untuk produk penurunan berat badan, program sukan dan diet rancangan untuk mengurangkan berat badan.

Produk khas yang direka untuk membantu orang menurunkan berat badan boleh dibeli di farmasi atau terus dari pengeluar yang bertanggungjawab. Salah satu produk tersebut ialah serbuk Refigura®, yang terdapat dalam batang kayu. Berdasarkan bahan semula jadi Refigura® harus membantu mengurangkan berat badan dengan cara yang sihat. Ramai orang mengetahui produk dari penampilan medial di televisyen atau pelbagai majalah tabloid. Ia diambil, dilarutkan dalam air, sebelum makanan utama dan seharusnya membantu mengurangkan pengambilan kalori.

Petunjuk

Produk penurunan berat badan Refigura® bukan ubat dalam pengertian konvensional dan oleh itu tidak mempunyai petunjuk klasik. Walau bagaimanapun, pengeluar Refigura® telah mengeluarkan dua cadangan untuk penggunaan Refigura. Ini adalah, di satu pihak, penurunan berat badan yang cepat dan, di sisi lain, mengekalkan berat badan. Penerimaan berat badan dengan Refigura® mengesyorkan pengilang mempunyai keutamaan.

Sebagai parameter untuk keutamaan, pengeluar Refigura® tidak merujuk pada data berat badan, tetapi pada Indeks Jisim badan orang itu. Bermula dari a Indeks Jisim badan daripada 25 pengambilan Refigura disyorkan untuk tujuan penerimaan berat badan. Saranan ini harus dipertimbangkan secara kritis, sejak Indeks Jisim badan tidak mengatakan apa-apa mengenai hubungan kandungan lemak badan dengan jisim otot.

Oleh itu, seseorang yang mempunyai jisim otot yang agak tinggi dan kandungan lemak badan yang rendah boleh mempunyai BMI yang lebih tinggi, misalnya, daripada orang yang mempunyai nisbah yang berlawanan. Walau bagaimanapun, dalam kes pertama, pengurangan berat badan tidak akan masuk akal. Tidak ada petunjuk lain untuk penggunaan Refigura® selain yang disebutkan di atas.

Bahan / kesan aktif

Produk penurunan berat badan Refigura® mengandungi kompleks bahan aktif yang dipatenkan yang disebut "KiOnutrime-CsG". Kompleks bahan aktif ini juga terdapat di pengeluar produk lain. Walau bagaimanapun, di Refigura® digabungkan dengan bahan aktif herba lain.

Asas tumbuhan dari kompleks bahan aktif "KiOnutrime-CsG" adalah bahan kitosan. Bahan ini mempunyai keupayaan mengikat lemak yang tinggi. Penyelidik dapat menyatakan dalam satu kajian bahawa bahan aktif tersebut dapat menyumbang kepada pengurangan berat badan dan juga jangka panjang darah nilai gula -HbA1c- mengurangkan.

Pengilang menjanjikan bahawa dalam kombinasi dengan bahan aktif lain, yang serupa dengan kompleks serat makanan, gula dan karbohidrat juga terikat dengan produk. Pengambilan Refigura® sebelum makan adalah untuk mengurangkan lagi rasa lapar. Ini dicapai dengan bahan pembengkakan, yaitu untuk memberikan ketepuan cahaya.

Juga a rasa lapar selepas makan hendaklah dicegah dengan cara ini. Pengilang memanggil masa ini kira-kira 4 jam, di mana juga setelah makan, rasa lapar akan reda. Produk ini bebas daripada bahan-bahan haiwan, gluten atau laktosa dan dihasilkan tanpa kejuruteraan genetik. Pengilang mengesyorkan kejayaan Refigura® yang optimum namun demikian juga a pemakanan yang sihat dan pergerakan tetap dan tidak menjanjikan kejayaan sepanjang malam.