Regaine untuk Lelaki

Bahan aktif ini terdapat dalam Regaine Men

Bahan aktif dalam Regaine Men ialah minoxidil. Digunakan secara tempatan pada kulit, bahan ini dikatakan untuk mengatasi apa yang dipanggil alopecia androgenik dengan memperlahankan penurunan sel pembentuk rambut dalam folikel rambut dan mengaktifkannya semula. Dengan melebarkan saluran darah di kulit kepala, Regaine Men meningkatkan bekalan kepada folikel rambut.

Bilakah Regaine Men digunakan?

Lelaki yang terjejas kerap merawat kulit kepala dengan Regaine Men selama beberapa minggu; kejayaan yang boleh dilihat dikatakan berlaku dari kira-kira tempoh terapi selama dua belas minggu.

Apakah kesan sampingan Regaine Men?

Kesan sampingan biasa Regaine Men mungkin termasuk kerengsaan kulit kepala yang gatal atau radang dan kulit kepala yang kering dengan kelemumur. Dalam sesetengah kes, peningkatan rambut badan atau muka juga telah diperhatikan.

Jika satu atau lebih daripada kesan sampingan sistemik ini diperhatikan berkaitan dengan penggunaan Regaine Männer, produk tersebut harus dihentikan dan doktor perlu berunding jika gejala berterusan.

Perkara yang perlu anda ingat apabila menggunakan Regaine Men

Bagi lelaki di luar umur terapi yang dimaksudkan, terdapat kajian klinikal yang tidak mencukupi mengenai keberkesanan. Regaine Men tidak memerangi punca keguguran rambut, yang merupakan keturunan.

Bagaimana untuk mendapatkan Regaine Men

Produk ini boleh didapati tanpa preskripsi di farmasi atau farmasi dalam talian. Regaine Men dijual sebagai larutan atau dalam bentuk buih dengan tiga alat bantu aplikasi yang berbeza (alat bantu aplikasi): semburan pam, semburan pam dengan hujung sambungan dan aplikator sesentuh.

Maklumat lengkap tentang ubat ini

Di sini anda boleh mendapatkan maklumat lengkap tentang ubat sebagai muat turun (PDF).