Regaine untuk Wanita

Ini adalah bahan aktif dalam Wanita Regaine

Regaine Women mengandungi bahan aktif minoxidil dan boleh didapati dalam bentuk penyelesaian dua peratus. Minoxidil melebarkan saluran darah kecil dan meningkatkan bekalan darah dan nutrien kepada sel pembentuk rambut (folikel rambut). Apabila digunakan dengan kerap, Regaine Women boleh mengaktifkan folikel rambut, sekali gus mengatasi keguguran rambut dan membawa kepada pertumbuhan rambut baru.

Bilakah Regaine untuk wanita digunakan?

Regaine Women memperlahankan perkembangan keguguran rambut keturunan pada wanita, juga dikenali sebagai androgenetic alopecia. Walaupun keguguran rambut pada lelaki menunjukkan dirinya dalam bentuk garis rambut yang surut dan tompok botak, ini sangat jarang berlaku pada wanita. Sebaliknya, rambut menjadi lebih nipis dan nipis manakala garis rambut kekal sama.

Androgenetic alopecia adalah proses yang perlahan dan beransur-ansur, jadi rawatan lebih awal dengan Wanita Regaine dimulakan, lebih berjaya. Walau bagaimanapun, Regaine Women juga boleh membantu dengan keguguran rambut yang telah ada sejak sekian lama.

Apakah kesan sampingan Regaine untuk wanita?

Seperti mana-mana ubat, Regaine untuk wanita juga boleh menyebabkan kesan sampingan.

Kadangkala, gatal-gatal (pruritus), dekuamasi kulit, dermatitis sentuhan alahan, keradangan kulit (dermatitis) atau ruam kulit yang sekejap (ruam) berlaku.

Perkara yang perlu anda ingat apabila menggunakan Regaine Women

Oleh kerana sebab-sebab keguguran rambut keturunan terletak pada gen, puncanya tidak boleh dihapuskan. Walau bagaimanapun, Regaine Women boleh melambatkan proses ini. Untuk melakukan ini, adalah penting bahawa Regaine Women digunakan secara tetap dan kekal. Rawatan boleh bertahan tiga hingga empat bulan sehingga kesan pertama dapat dilihat. Rawatan juga mesti diteruskan selepas itu untuk mengekalkan kejayaan terapi. Sekiranya tiada kemajuan dapat dilihat selepas lapan bulan, terapi harus dihentikan.

Regaine Women boleh didapati sebagai semburan pam. Aplikator disertakan dalam setiap pek. Aplikator semburan tertutup adalah kaedah penggunaan terbaik untuk kawasan kecil kulit dan membolehkan penggunaan produk yang tepat. Walau bagaimanapun, aplikator lain juga boleh digunakan.

Bagaimana Regaine Women harus digunakan?

Wanita Regaine hendaklah:

  • digunakan dua kali sehari (pagi dan petang)
  • disapu pada kulit kepala kering dengan dos 1 ml setiap larutan
  • Digunakan secara teratur dan berterusan

Wanita Regaine tidak boleh digunakan untuk

  • hipersensitiviti yang diketahui kepada bahan aktif minoxidil atau mana-mana komponen lain Regaine untuk wanita
  • Penggunaan serentak ubat-ubatan lain yang digunakan secara tempatan pada kulit kepala
  • tiba-tiba atau tidak teratur dan oleh itu bukan keguguran rambut keturunan

Interaksi Regaine untuk wanita dengan ubat lain:

Terdapat kemungkinan bahawa penyerapan bahan aktif Regaine Women boleh meningkatkan penurunan tekanan darah apabila beralih daripada berbaring kepada berdiri jika pesakit mengambil agen antihipertensi pada masa yang sama. Oleh itu, penggunaan serentak dengan agen antihipertensi lain hanya disyorkan selepas berunding dengan doktor yang merawat.

Regaine Women: Terlebih dos:

Penggunaan dalam dos yang lebih tinggi daripada yang disyorkan, atau pada bahagian badan yang lebih besar, mungkin membawa kepada peningkatan penyerapan bahan aktif minoxidil ke dalam badan. Ini boleh memberi kesan pada sistem kardiovaskular, menyebabkan penurunan tekanan darah, peningkatan pengekalan air dalam tisu atau degupan jantung yang dipercepatkan. Sekiranya berlaku pengambilan oral secara tidak sengaja atau berlakunya gejala overdosis, doktor mesti dimaklumkan dengan segera.

Permohonan Regaine Women yang terlupa:

Memulihkan wanita semasa mengandung dan menyusu

Produk Regaine tidak boleh digunakan semasa mengandung dan menyusu kerana kekurangan kajian tentang toleransi. Bahan-bahan aktif boleh melepasi halangan plasenta dan memasuki kanak-kanak melalui susu ibu dan menyebabkan kerosakan yang tidak dijangka.

Bagaimana untuk mendapatkan Wanita Regaine

Regaine Frauen hanya terdapat di farmasi di Jerman, tetapi tidak tertakluk kepada preskripsi. Oleh itu, ia boleh didapati di farmasi tanpa preskripsi. Namun begitu, sebelum mengambil ubat, anda harus berbincang dengan doktor atau ahli farmasi sama ada Regaine Women sesuai dan dalam bentuk dos dan dos yang mana ia harus digunakan.

Maklumat lengkap tentang ubat ini

Di sini anda akan menemui maklumat lengkap tentang ubat sebagai muat turun (PDF)