Resipi pembinaan otot

Pemakanan memainkan peranan penting dalam membina otot dan oleh itu anda harus memastikan bahawa resipi sesuai dengan makanan anda kecergasan tahap. Untuk permulaan yang sihat dan cergas, sarapan semestinya mengandungi cukup tenaga untuk menjalani hari yang sesuai.

Payudara ayam gandum

Resipi ini dapat disiapkan dengan cepat dan mengandungi 280 kkal. Selain 10 gram lemak, mengandungi 21 gram protein dan 25 gram karbohidrat. Bahan-bahannya ialah 2 keping roti gandum, 4 keping dada ayam salai nipis wafer, 6 daun roket, 1 tangkai pudina, lada hitam, garam beryodium, 2 sudu besar mustard dan 1 sudu teh madu.

Roket dan pudina mesti dibilas dan dikeringkan sehingga kering. Kemudian potong pudina hingga halus. Campuran mustard, garam, madu, daun pudina dan lada dicampur. Kemudian sebarkan kepingan roti gandum dengan krim dan hancurkan potongan dada ayam di atas. Akhirnya, anda boleh menghias kepingan sedikit dengan roket.

Hidangan quark dengan puri pir

Sekiranya anda lebih suka sarapan pagi pada waktu pagi, resipi ini akan sesuai dengan anda. Di sini juga, anda hanya memerlukan masa yang singkat untuk menyediakan sarapan atau makanan ringan anda di antara. Nilai pemakanan adalah 390 kcal dan dadih mengandungi 9 gram lemak, 20 gram protein dan 61 gram karbohidrat.

Untuk satu bahagian untuk dua orang, anda memerlukan 2 pir, 2 sudu teh jus limau, 4 sudu besar sirap maple, sebilangan tanah aniseed, 2 pumpernickel bulat kecil, 1 sendok teh minyak, 250 gram dadih rendah lemak, 50 ml susu rendah lemak dan sebilangan kecil balsem lemon. Mula-mula pir dibilas, parut kering, dikupas, dipotong, dibiji dan dipotong kecil-kecil. Tuangkan satu sudu teh jus limau nipis, 2 sudu besar sirup maple dan sebilangan kecil aniseed.

Campuran ini kemudiannya ditarik sebentar selama 5 minit dan disejukkan. Sekarang tumis pumpernickel dan goreng dalam minyak panas hingga garing. Sapu quark dengan baki limau nipis, sirap maple dan susu sehingga berkrim dan kemudian campurkan dengan kompot pir dan pumpernickel panggang.

Akhirnya, anda boleh menyempurnakan dan menghias hidangan quark dengan balsem lemon. Kedua-dua resipi ini memberikan gambaran yang baik tentang bagaimana makanan ringan atau sarapan pagi jika anda ingin menyesuaikannya diet untuk penumpukan otot anda. Sekarang ikuti resipi lain, yang berkaitan dengan keutamaan lain. Dua resipi berikut mempunyai kandungan protein di atas rata-rata.