Kesan sampingan menurunkan berat badan dengan asid amino | Melangsingkan badan dengan asid amino

Kesan sampingan menurunkan berat badan dengan asid amino

If makanan tambahan mengandungi asid amino seperti carnitine atau citrulline diambil dalam jumlah yang disyorkan, tidak ada kesan sampingan yang diharapkan. Ini hanya berlaku sekiranya berlaku overdosis, jika asid amino diambil dalam kepekatan yang meningkat dengan ketara dalam jangka masa yang lebih lama. Overdosis boleh menyebabkan berpeluh kuat, suhu badan meningkat dan dehidrasi.

Ia juga boleh menyebabkan aduan gastrointestinal seperti cirit-birit, loya dan muntah. Sekiranya berlaku overdosis yang teruk dalam jangka masa yang panjang, organ seperti hati dan buah pinggang juga mungkin menderita. Berhati-hatilah untuk tidak mengambil variasi L-carnitine seperti D-carnitine atau variasi lain yang tidak dibenarkan di banyak negara kerana risiko yang terlibat. Sekiranya anda mengambil diet menambah mengandungi L-carnitine yang terdapat di kedai ubat atau farmasi dan anda mengikuti cadangan dos, anda biasanya tidak perlu risau tentang kesan sampingan.

Apa risiko / bahaya "Menurunkan berat badan dengan asid amino"?

Asid amino pada amnya tidak berbahaya kerana ia berlaku secara semula jadi di dalam badan kita dan melakukan fungsi penting yang menjadikannya penting untuk kehidupan. Sekiranya anda menderita buah pinggang kelemahan dan fungsi buah pinggang anda terhad, anda harus mengelakkan persediaan yang mengandungi asid amino. Sekiranya buah pinggang tidak dapat mengeluarkan asid amino berlebihan, ia berkumpul di dalam badan dan boleh membahayakan. Walaupun dengan sihat buah pinggang berfungsi, seseorang mesti mematuhi cadangan dos semasa mengambil makanan tambahan mengandungi asid amino untuk mengelakkan kesan sampingan yang disebabkan oleh pengambilan berlebihan.

Penilaian perubatan mengenai diet

Melangsingkan badan dengan asid amino adalah makanan menambah yang dirancang untuk meningkatkan pembakaran lemak dan menjadikan latihan lebih berkesan bergantung kepada asid amino yang anda ambil. L-carnitine merangsang metabolisme lemak, sementara L-citrulline digunakan sebagai pembakar lemak dan penggalak senaman. Ini bermaksud bahawa asid amino mendorong penurunan berat badan dengan sihat diet dan latihan berkala.

Sekiranya anda tidak menukar diet dan juga tingkah laku sukan, anda memang dapat menyaksikan kejayaan melangsingkan badan, tetapi sangat rendah dengan kehilangan 400 gram lemak dalam satu bulan. Itulah sebabnya asid amino adalah cara yang baik untuk meningkatkan penurunan berat badan dengan latihan yang berkesan dan pemakanan yang baik. Sekiranya seseorang mengikuti dos sediaan yang disyorkan, tidak ada kesan sampingan yang diharapkan, kerana asid amino yang diambil berlaku secara semula jadi di dalam badan kita. Hanya ada bahaya jika dosnya sangat besar dalam jangka masa yang lebih lama atau jika buah pinggang fungsi terhad.

Apa alternatif yang ada untuk menurunkan berat badan dengan asid amino?

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan dengan cepat, diet mono radikal sangat popular, dengan penurunan berat badan dalam beberapa hari. Contohnya adalah diet turbo dengan getaran, seperti Almased®, Yokebe® atau Doppelherz®, atau diet mono seperti buah diet, diet sayur dan kubis diet sup. Kelemahan utama di sini, bagaimanapun, adalah bahaya besar kesan yo-yo setelah akhir diet.

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan dalam jangka masa panjang dan lakukan tanpa makanan tambahan seperti asid amino, diet rendah karbohidrat sering dicuba. Dalam kes ini karbohidrat pada diet dikurangkan dan protein dan serat makanan dimasukkan ke latar depan. Diet ini dapat disatukan dengan lebih baik ke dalam kehidupan kerja seharian daripada diet mono, terutama diet goyang, di mana rasa lapar sering kali besar.

Contoh diet rendah karbohidrat adalah diet Atkins, yang menetapkan program fasa tertentu dengan unit sukan yang berdisiplin, atau kaedah Logi dan diet Glyx, di mana indeks glisemik makanan individu memainkan peranan penting. Senaman dan gaya hidup sihat menyokong setiap diet dan membantu membakar lebih banyak kalori dan membentuk badan melalui pembinaan otot yang disasarkan. Seseorang harus memulakan latihan secara perlahan-lahan dan secara beransur-ansur.