Melangsingkan badan dengan teh

Pengenalan

Teh untuk kehilangan berat badan boleh menjadi alat pelangsing yang berkesan dengan jenis teh yang tepat. Jenis teh yang berbeza mempunyai kesan yang berbeza detoksifikasi, penyahgaraman, rangsangan metabolisme, bekalan mineral dan pembakaran lemak. Teh hampir bebas kalori, tetapi sering mengandungi banyak mineral dan vitamin. Oleh itu mereka membantu membersihkan dan menyahtoksin badan.

Prosedur untuk menurunkan berat badan dengan teh

Bahan penting ketika melangsingkan teh dengan minum adalah minum sebanyak mungkin. Salah satu daripada tiga makanan utama sehari harus diganti dengan setengah liter teh. Sekurang-kurangnya dua liter teh mesti diminum sepanjang hari.

Kira-kira 30 hingga 60 minit sebelum baki makanan, sekurang-kurangnya satu cawan teh harus diminum untuk mencapai kesan kenyang lebih awal. Teh tidak perlu diisi semula secara berterusan, termos besar boleh disediakan dengan baik dan diminum selama beberapa jam. Ini memudahkan menurunkan berat badan dengan teh di pejabat dan di tempat kerja. Jenis teh yang berbeza sangat sesuai untuk ini diet dan anda boleh berubah mengikut anda rasa. Jenis teh tertentu seperti teh jahe juga mempunyai kesan merangsang metabolisme, yang meningkatkan penggunaan kalori, sementara Jelatang teh mempunyai kesan penyaliran yang sangat baik.

Berapa banyak yang boleh saya turunkan dengan diet?

Seseorang membacanya oleh kehilangan berat badan dengan teh, setengah kilogram berat badan boleh turun setiap hari. Walau bagaimanapun, penurunan berat badan sangat bergantung pada badan anda sendiri dan makanan utama yang lain. Untuk menurunkan berat badan sebanyak mungkin, kedua-dua makanan harus rendah lemak dan karbohidrat, tetapi harus mengandungi sebanyak mungkin protein dan mengisi. Sukan juga meningkat pembakaran lemak dan membantu mengurangkan berat badan dengan lebih cepat.

Teh apa?

Teh popular untuk kehilangan berat badan adalah teh Matcha, yang membangkitkan dan meningkatkan metabolisme, dan teh hijau, yang mengurangkan keinginan. Teh putih juga terbukti memberi kesan positif pada metabolisme lemak dan sesuai untuk menurunkan berat badan. Di samping itu, terdapat banyak teh di mana yang lain juga mempunyai kesan positif. Wort St. John teh, misalnya, dikatakan membuat anda gembira dan oleh itu dapat membantu dengan motivasi yang rendah semasa diet. Halia diet menyahtoksin dengan baik dan menyokong sistem imun, sementara teh Oolong dianggap sebagai pembakar lemak yang berkesan.

Teh hijau

Teh hijau sangat sesuai untuk menurunkan berat badan dalam diet ini, kerana sangat kaya dengan mineral. Teh hijau mengurangkan hormon stres kortisol di darah dan mempunyai pengaruh positif yang terbukti terhadap penurunan berat badan. Teh hijau merangsang metabolisme dan meningkatkan metabolisme tenaga badan.

Komponen teh, epigallocatechin-3-gallate (EGCG) dikatakan berkesan melawan obesiti, kencing manis, penyakit kardiovaskular dan penuaan pramatang. Ia juga mengandungi flavonoid, quercetin dan rutin yang berharga. Teh hijau mengandungi bahan pahit yang memuaskan keinginan untuk gula-gula dan dengan itu dapat mengatasi serangan selera makan yang meruap.