Regangan | Sindrom Shinbone Edge

Peregangan

Dalam sindrom tepi tibial, otot yang tegang pada bahagian bawah kaki dijumpai. Walaupun otot membesar, ia dapat mengurangkan ketegangan regangan latihan. Peregangan melalui putaran dalam dan luar Semakin rendah kaki otot diregangkan ke arah yang berlawanan dari arah dalaman yang dipusingkan buku lali (pronation).

Pada posisi putaran luar kaki, kaki diregangkan dan di posisi putaran dalaman, diregangkan. Pegang sambungan untuk jangka masa yang lebih lama sekurang-kurangnya 20 saat. The regangan boleh dilakukan di semua posisi.

Kedudukan yang baik adalah kedudukan tempat anda meletakkannya kaki pada. Ini berdiri di atas berjinjit. Sekarang tolak anda buku lali jauh dari anda.

Untuk melakukan putaran dalaman kaki, putar kaki anda buku lali sendi ke hadapan / sisi. Selepas anda memegang peregangan untuk beberapa lama, ubah kaki. Penting untuk anda melakukan senaman regangan kerap.

Lakukan senaman setiap hari dan luangkan beberapa minit untuk melakukannya. Terutama ketika bekerja semasa berjalan atau berdiri, senaman regangan sebelum dan selepas boleh dilakukan pada masa lapang. Fisioterapi latihan sendi buku lali Fisioterapi latihan sendi buku lali

pita

Dalam banyak kes, pita boleh membuktikan kaedah rawatan yang berkesan. Ia menyokong otot dan sendi buku lali dan memberikannya kestabilan semasa melakukan aktiviti sukan. Perekaman boleh disesuaikan secara individu untuk pesakit dan dilekatkan.

Walau bagaimanapun, kesan positif tidak dapat dijamin dan oleh itu harus selalu digunakan untuk menyokong langkah-langkah lain. Sebagai rawatan terpencil untuk sindrom tibial edge, perekaman sahaja tidak boleh dipercayai. Walau bagaimanapun, banyak atlet melaporkan perasaan selamat di sendi buku lali.

Pita boleh digunakan sedemikian rupa sehingga pergerakan yang tidak betul seperti putaran dalaman kaki (pronation) berkurang, sehingga melegakan otot. Pita pembalut hendaklah digunakan oleh profesional terlatih, seperti pakar ortopedis atau ahli fisioterapi.