Suction Grip: Aplikasi & Manfaat Kesihatan

Bagi orang tua dan juga orang muda, pemegang cengkaman penyedut di tab mandi atau pancuran sering membantu. Mereka yang berpindah ke apartmen yang sesuai untuk orang tua biasanya akan mendapat penyedut bar di bilik mandi di sini. Sekiranya ini tidak berlaku, pembelian pemegang sedemikian disyorkan.

Apakah pemegang pemegang penyedut?

Sesiapa yang ingin membeli satu atau lebih pegangan isap harus jelas tentang di mana dan untuk tujuan apa dia memerlukan pegangan sedutan ini. Lelaki atau wanita tua tidak akan dapat masuk ke dalam tab mandi tanpa cengkaman yang selamat di pinggir tab mandi. Walaupun di bilik mandi, pegangan penyedut seperti itu penting sekiranya dia mendapat mantra pening.

Bentuk, jenis dan jenis

Untuk kedua-dua orang tua dan muda, penyedut bar di tab mandi atau pancuran sering membantu. Kini terdapat pelbagai jenis batang penyedut. Yang biasa bagi mereka semua adalah hakikat bahawa orang awam dapat memasang pemegang ini ke permukaan yang licin tanpa penggerudian. Ini sangat penting sekiranya dia tinggal di sebuah apartmen yang disewa. Di sini, masalah dapat timbul ketika bergerak keluar jika ada lubang gerudi di pancuran atau di atas pinggir tab mandi. Untuk membeli pemegang penyedut, seseorang harus pergi ke kedai khusus yang baik di mana nasihat yang difahami ditawarkan. Mereka yang sering bepergian harus membeli pemegang penyedut yang mudah dikeluarkan dari tempatnya di rumah dan dikemas untuk perjalanan. Bagi mereka yang hanya ingin menggunakan pemegang di bilik mandi rumah mereka, terdapat beberapa model yang boleh dipilih, tetapi hampir semuanya mempunyai reka bentuk yang sama.

Struktur dan operasi

Ada mengenai pegangan penyedut dalam bentuk cincin. Ini mempunyai diameter 9.5 cm dan merupakan pemegang terkecil. Anda membuka ini dan kemudian meletakkan cakera penghisap pada permukaan substrat yang sebelumnya telah dibersihkan. Semasa menutup pemegang pemegang penyedut, tekanan negatif vakum dibuat, yang menjadikan pemegangnya melekat dengan kuat. Bentuk lain adalah pemegang pemegang penyedut yang menggunakan tuas toggle vakum untuk membuat penyedut yang kuat. Cengkaman mempunyai kira-kira. 70 hingga 100 kg. Menarik kekuatan dan memberikan rasa selamat semasa digunakan. Terdapat penyedut dengan satu dan hingga tiga cawan penyedut. Tingkap tontonan memungkinkan untuk menentukan sama ada pemegangnya terpasang dengan selamat dan betul. Model penyedut isap lain mempunyai bentuk ergonomik tambahan dengan permukaan bertekstur. Permukaan ini memastikan cengkaman yang selamat walaupun dengan tangan yang basah. Terdapat juga pemegang cengkaman sedutan yang boleh diperpanjang. Pemegang teleskopiknya membolehkannya dilanjutkan hingga tiga panjang yang berbeza. Pegangan lain mempunyai penyesuai artikulasi yang membolehkan pemegang dipasang di pancuran di sudut. Pada dasarnya, harus dikatakan bahawa hampir semua pemegang penyedut ditawarkan tanpa penggerudian dan tanpa skru, tetapi dengan vakum atau alat penyedut lain memberikan penahan yang selamat baik di dalam pancuran dan di dalam tab mandi.

Faedah perubatan dan kesihatan

Terdapat orang-orang tua yang sangat takut dan mengelakkan tab mandi rumah sebanyak mungkin. Ketakutan ini tidak berasas dengan teknologi moden. Dengan pegangan penyedut di bahagian belakang tab mandi, masuk dan keluar adalah selamat. Walaupun orang ini mempunyai berat badan yang sedikit lebih banyak, dia dapat menikmati mandi dengan selamat dan riang dengan berat tarik hingga 100 kg. Mandi yang tidak terlalu panas dengan ramuan sihat atau minyak aromatik adalah penting untuk kesihatan dan untuk kesejahteraan, sudah tahu Rom kuno. Walaupun untuk rematik pesakit, mandi santai boleh memberi kualiti kehidupan yang lebih baik Sebaliknya, pancuran mandian sangat diperlukan untuk kegunaan harian. Tetapi di sini juga, keselamatan adalah keutamaan. Pada masa kini, lantai atau tikar yang tidak tergelincir biasanya melindungi lantai bilik mandi daripada tergelincir. Walau bagaimanapun, pemegang penyedut sering bermaksud keselamatan tambahan. Adalah baik, jika pemegang ini dipasang di sudut. Dengan cara ini, ia dapat digenggam dengan mudah sekiranya tergelincir. Permukaan bertekstur dari beberapa cengkeraman penghisap juga menawarkan pertolongan tambahan. Bilik mandi mempunyai kemudahan pancuran mandi tidak hanya penting untuk membersihkan pagi. Sekiranya anda pulang basah dan sejuk beku dari jalan-jalan musim sejuk, tidak ada yang lebih baik daripada mandi air panas untuk anda kesihatan. A sejuk sering dapat dielakkan dengan cara ini. Malangnya, tidak setiap rumah tangga mandi, jadi sering kali perlu mandi di tab mandi. Di sini sangat mustahak untuk memastikan keselamatan yang mencukupi. Orang-orang tua sering kali tidak mudah untuk memanjat di tepi tab mandi tinggi untuk mandi. Sekiranya dia masih berani masuk ke dalam tab mandi, tergelincir tanpa berpegangan sering tidak dapat dielakkan.