Ringkasan | Latihan untuk bahagian bawah

Ringkasan

Punggung kita terdiri daripada otot yang sangat kuat, yang selain simpanan lemak semula jadi di punggung kita, menentukan bentuk bahagian bawah kita. Oleh kerana duduk lama dalam kehidupan seharian dan kurang bersenam, otot punggung kita tidak cukup dicabar dan merosot dari masa ke masa. Ini bukan sahaja tidak baik untuk pantat kita, tetapi juga berbahaya bagi kita kesihatan, kerana ia boleh menyebabkan kelebihan beban yang lain sendi, seperti punggung bawah.

Latihan untuk otot bawah dapat membantu mengimbangi tekanan satu sisi dalam kehidupan seharian. Pelbagai latihan dalam posisi berbaring atau berdiri yang melatih peluasan pinggul dan penculikan di pinggul adalah senaman yang baik untuk punggung. Walau bagaimanapun, untuk mencapai bentuk pantat yang berbeza, pengurangan jumlahnya peratusan lemak badan juga perlu dipertimbangkan sekiranya perlu, kerana simpanan lemak semula jadi di punggung kita menentukan sebahagian besar bentuk punggung kita dan boleh menyebabkan selulit.

Ini dapat dicapai dengan campuran kekuatan dan ketahanan latihan dengan kalori negatif mengimbangi. Perkara yang sama berlaku untuk perut. Ini juga merupakan tempat simpanan lemak semula jadi.

Otot dapat dikuatkan dan dibentuk melalui latihan perut, tetapi enam pek hanya dapat dilihat apabila deposit lemak subkutan di atasnya berkurang. Latihan harus seimbang, merangkumi fasa pemanasan dan kemudian terdiri daripada program latihan yang bervariasi untuk semua kumpulan otot. Terutama untuk pantat, ini termasuk latihan sambil berbaring dan latihan yang lebih berfungsi semasa berdiri.

Kaki dan paha juga harus dimasukkan dalam latihan. Selalunya ada tawaran di kelab, kecergasan studio atau kumpulan lain untuk perut khas, kaki kursus pantat. Ini biasanya merangkumi pemilihan latihan yang baik, tetapi kerana bilangan peserta yang sering kali banyak, setiap peserta mesti memastikan bahawa latihan dilakukan dengan betul.