Gejala | Fisioterapi untuk arthrosis siku

Gejala

Siku arthrosis tidak dapat dikenali dengan jelas, terutamanya pada awal penyakit. Terutama pada waktu malam, setelah bangun atau dalam keadaan tertekan, sedikit tidak dapat ditentukan kesakitan in sendi siku berlaku, yang meningkat dalam intensiti dari masa ke masa. Juga kesakitan-fasa bebas menjadi lebih pendek, sehingga ada kemungkinan pesakit mengalami rasa sakit yang kekal.

. kesakitan juga boleh memancar ke kawasan sekitarnya seperti lengan atas atau bawah. Sebagai tambahan kepada ini, otot ketegangan dan pergerakan terhad boleh berlaku. Secara luaran, siku arthrosis dapat membuat dirinya terasa dengan kemerahan, pemanasan dan pembengkakan siku.

Ini menunjukkan proses keradangan yang disebabkan oleh arthrosis. Gejala tidak sesuai dengan anda? Gejala tidak sesuai dengan anda?

Ringkasan

Secara keseluruhan, fisioterapi untuk arthrosis siku adalah bahagian penting dalam terapi. Terutama kerana arthrosis itu sendiri tidak dapat disembuhkan, terdapat banyak kemungkinan dalam fisioterapi untuk membolehkan pesakit menjalani kehidupan normal dengan sedikit batasan. Pelan terapi individu selalu bergantung pada tahap penyakit dan penyebabnya arthrosis siku. Sekiranya pesakit menunjukkan kepatuhan yang baik terhadap rancangan terapi adalah mungkin untuk mencapai hasil yang baik.