Tenis Siku Tenis

Dalam kes tenis siku, lampiran tendon otot yang bertanggungjawab untuk regangan siku dipengaruhi oleh regangan berterusan, dan kerengsaan struktur tendon dan tulang pada lampiran berlaku. Lampiran ini terletak di radialis epicondylus humeri dan kelihatan di bahagian luar siku. Terdapat kesakitan di kawasan ini dan pergerakan tertentu dicegah dan rintangan dielakkan.

Oleh kerana postur yang lembut, terdapat penurunan kekuatan dan pemendekan siku dan pergelangan tangan pemanjangan serta putaran pergelangan tangan. Adalah penting bahawa kawasan ini dilindungi dan diperkuat semasa pergerakan. Dengan cara ini tisu pada tendon dan tulang dapat pulih.

Kinesiotape

Bahan dari mana kinesiotape dibuat lebih elastik daripada leukotape. Bahan asasnya ialah kapas. Untuk memastikan bahawa kinesiotape melekat pada kulit, gam akrilik digunakan.

Oleh kerana daya tarikannya, ia fleksibel dan dapat disesuaikan dengan pergerakan seharian dan sukan. The Kinesiotape tersekat pada kulit di bawah ketegangan dan mempunyai kesan sokongan tertentu. Apabila anda bergerak, ia berjalan dengan anda dan mengurangkan kesakitan.

Setelah ahli fisioterapi menggunakan Kinesiotape dalam keadaan tegang, Kinesiotape dipanaskan di bawah geseran. Dengan cara ini haba digunakan pada kawasan tersebut dan otot mengurangkan nada. Kerana strukturnya yang halus, Kinesiotape dapat dipakai hingga seminggu dan juga ketika mandi atau mandi.

Sekiranya terdapat kerengsaan atau alahan pada kulit, Kinesiotape tidak boleh dipakai. Kinesiotape tersedia dalam pelbagai warna. Setiap warna mempunyai ciri khas yang mempengaruhi tubuh.

Merah, misalnya, adalah warna yang sesuai untuk kesan pemanasan. Secara saintifik, keberkesanan Kinesiotapes dari kinesiologi dan warnanya, tidak terbukti. Walaupun begitu, ia dapat membawa peningkatan dalam bidang aduan dan digunakan sebagai langkah tambahan dalam banyak terapi.

arahan

Mula-mula mereka menghulurkan lengan dan membengkokkan tangan mereka. Ia sentiasa diregangkan semasa penggunaan. Untuk permohonan itu kita harus menyebutkan bahawa pada akhir pada pita kinesiot, hanya lipatan kecil yang perlu ada.

Ini tidak boleh dikelirukan dengan keriput, yang disebabkan oleh aplikasi. Lipatan kecil seperti itu bertindak semasa pergerakan, seperti a urut pada kulit. Dan mereka hanya muncul setelah otot dilonggarkan lagi setelahregangan.

Panjang jalur adalah jarak antara tengah pergelangan tangan dan siku. Sudut hujungnya dipotong dan melengkung. Dengan cara ini kinesiotape lebih baik dan kekal lebih lama pada kulit.

Kami mengambil jalur pertama dan melepaskannya di tengah sehingga kertas itu terpisah di tengah. Tetapi kertas itu belum dikeluarkan. Ia hanya terbelah dua bahagian untuk permulaan.

Kertas ditarik di satu sisi dan hujung bebas dilekatkan di tengah belakang tangan. Kemudian anda gosokkan pita kinesiot pada kulit dan bawa selebihnya dalam keadaan tegang. Selebihnya kertas ditarik dan jalur ditarik semula dan dilekatkan hingga ke siku.

Juga bahagian terakhir, mereka membawa penumbuk di bawah geseran. Jalur kedua sedikit lebih pendek daripada yang lain dan panjangnya sama dengan bahagian belakang tangan. Ini terbahagi kepada dua bahagian lagi.

Walau bagaimanapun, mereka tidak memotongnya sepenuhnya, tetapi membiarkan kira-kira tujuh sentimeter percuma. Ini mewujudkan a kepala dengan dua kaki, yang dilekatkan pada awal dan hanya berfungsi sebagai fiksasi. Juga dengan dua bahagian jalur, hujungnya dipotong lagi dan dibentuk menjadi bentuk melengkung.

Anda merobek kertas pada awal kedua kaki terpisah. The kepala dilekatkan pada siku dan dibawa ke bawah geseran. Lengan tetap diregangkan ke depan.

Sekarang kita mengeluarkan kertas dari satu kaki dan lekatkan pada arah silang, ke arah yang kecil jari. Sekali lagi, tarikan digunakan. Yang lain kaki dilekatkan dengan cara yang sama dan terpaku ke tengah jari.

Kedua-dua kaki pita kinesiot, mempunyai jarak antara satu sama lain dan berbentuk v. Sekali lagi terdapat geseran pada pita kinesiot. Apabila anda melihat lengan di hujungnya, jalur besar bergerak dari belakang tangan, terus ke siku.

Secara langsung di siku terdapat pita kinesiot berbentuk v lain, yang lebih pendek daripada yang pertama. Cara pita disusun tidak selalu sama untuk setiap ahli fisioterapi. Ia bergantung pada pusat graviti pita.

Sekiranya anda mahu menyokong lekapan siku, ada cara lain untuk menggunakan pita. Sekali lagi, hulurkan lengan ke hadapan dan bawa pergelangan tangan menjadi lenturan. Panjang jalur adalah jarak, antara tengah pergelangan tangan dan siku. Ia dibahagikan lagi kepada dua bahagian lagi.

Walau bagaimanapun, ia tidak dipisahkan sepenuhnya, tetapi mereka membiarkan beberapa sentimeter bebas lagi. Hasilnya adalah kepala dengan dua kaki, yang dilekatkan pada awal dan hanya berfungsi sebagai fiksasi. Juga dengan dua bahagian jalur, hujungnya dipotong lagi dan dibentuk menjadi bentuk melengkung.

Anda merobek kertas pada awal kedua kaki terpisah. Kepala dilekatkan di bahagian luar, beberapa sentimeter di atas siku. Sekali lagi mereka menggosok pita kinesiot.

Sekarang kita mengeluarkan kertas dari satu kaki dan lekatkan ke arah si kecil jari. Kursus ini agak lengkung dan tidak lurus. Sekali lagi, sebelum anda memasang pita, bekerjasama dengan daya tarikan.

Bagaimanapun, kaki yang lain dilekatkan dengan cara melengkung yang sama dan terpaku ke jari tengah. Kedua-dua kaki pita, membulatkan bahagian luar siku. Dalam variasi ini, hanya penggunaan pita pertama yang berbeza.

Daripada memotongnya, ia dibahagikan kepada dua bahagian. Seperti berikut, pita yang lebih pendek ditambahkan dan sama panjangnya dengan yang ada pada varian pertama (panjang bahagian belakang tangan). Pada akhir, potong dua helai daripadanya dan biarkan beberapa sentimeter percuma. Dengan cara ini pita yang lebih pendek dilekatkan dalam bentuk-v di tempat yang sama, iaitu di siku.