Centaury Bunga Bach

Penerangan mengenai bunga Centaury

Tumbuh di ladang kering dan di tepi jalan. Bunga kecil berwarna merah jambu muncul dari bulan Jun hingga Ogos dan hanya terbuka dalam cuaca baik.

Keadaan fikiran

Anda mempunyai kehendak anda sendiri yang lemah. Seseorang tidak boleh mengatakan tidak, keinginan orang lain berlebihan, seseorang baik hati dan mudah dieksploitasi.

Kanak-kanak Keanehan

Kanak-kanak di centaury negara dieksploitasi dan ditekan. Mereka memberikan mainan, membiarkan diri mereka dibujuk untuk melakukan segala macam hal, mereka tidak boleh mengatakan "tidak" kerana takut kehilangan simpati dan penolakan. Di rumah mereka berkelakuan baik, tidak bertentangan, senang dijaga dan selalu melakukan apa yang disuruh. Anak-anak ini mesti belajar bahawa mereka boleh mengatakan tidak tanpa kehilangan kasih sayang dan kasih sayang ibu bapa mereka atau orang lain.

Pengumuman orang dewasa

Pada orang di centaury nyatakan, sifat positif menolong dan berbakti kepada orang lain diputarbelitkan. Mereka mungkin berada di bawah pengaruh keperibadian yang lebih kuat yang memanfaatkan pertolongan mereka. "Saya tidak dapat mengatakan tidak, saya tidak dapat menolak permintaannya!"

centaury orang menyatakan diri mereka dengan cara yang serupa. Mereka mengharapkan banyak dari diri mereka sendiri dan merasa letih dan terlalu banyak bekerja, tetapi mereka sukar menderita ini keadaan kerana mereka tidak menyedari bahawa mereka mengabaikan jalan hidup mereka sendiri kerana layanan mereka kepada orang lain. Di sebalik ini adalah keinginan untuk pengiktirafan dan pengesahan.

Dalam keadaan ini seseorang mudah jatuh di bawah pengaruh orang atau kumpulan tertentu. Seseorang mengemukakan, disesuaikan, dapat dimanipulasi dan menjadi pengikut. Pada masa yang sama, seseorang sangat sensitif, mudah dibuat tidak selamat dan mudah terdedah.

Oleh itu seseorang tiba-tiba jatuh sakit tanpa mengetahui sebabnya. Perubahan dalam keadaan fikiran ini memerlukan banyak tenaga, kerana persekitaran tidak menginginkan perubahan ini (anda dilayan). Ini bermaksud ketekunan walaupun penarikan cinta.

Matlamat Centaury bunga Bach

Dalam keadaan Centaury positif, orang dapat bergabung dengan baik ke dalam kumpulan untuk melayani tujuan yang baik tanpa melepaskan keperibadian mereka sendiri.