Chicory bunga Bach

Penerangan mengenai bunga Chicory

Tumbuhan yang tidak memerlukan tumbuh liar di ladang, tanah kerikil, di sepanjang tepi jalan. Bunga yang berwarna biru dan bintang sangat sensitif dan layu sebaik sahaja dipetik.

Keadaan fikiran

Salah satunya adalah keperibadian posesif yang mengganggu dan cuba memanipulasi orang lain. Seseorang terlalu mementingkan kebajikan orang lain. Seseorang mengharapkan semua perhatian sebagai balasan dan memerintah dengan rasa kasihan jika persekitaran menolak.

Kanak-kanak Keanehan

Anak-anak dalam keadaan chicory selalu ingin menjadi pusat perhatian dan menuntut perhatian ibu bapa mereka yang tidak berbelah bagi. Ada yang "berpaut" dan tidak mahu dibiarkan begitu sahaja dan bermain sendirian. Seruan protes yang menindas sering terdengar. Anak-anak mudah tersinggung apabila tidak sampai ke kepala mereka, dengan anak-anak lain mereka berusaha menjadikan diri mereka sangat diperlukan oleh, misalnya, meminjamkan mainan, setelah disalin. Mereka yakin dengan pendapat mereka, suka mencampuri urusan orang lain, kelihatan yakin diri.

Pengumuman orang dewasa

Orang-orang dalam keadaan chicory mempunyai harapan yang kuat, orang-orang yang membantu bersedia untuk memaksakan perbuatan baik mereka kepada orang lain. Seseorang mengatur, mengkritik, mengarahkan dan mengarahkan, tetapi celaka semua ini tidak diterima dengan bersyukur. Orang-orang bergaya sering menjadi "ibu super" yang sentiasa mengambil berat tentang urusan dan kesejahteraan keluarga mereka.

Tingkah laku ini tidak mementingkan diri sendiri, rasa syukur diperlukan. Seseorang hanya merasa selesa dalam lingkungan keluarga sendiri dan anak-anak dewasa harus datang ke pesta keluarga untuk tidak mengecewakan ibu. Sekiranya harapan tidak terpenuhi, celaan menghina dan seseorang akan merasa kasihan.

"Bagaimana anda boleh melakukan ini kepada saya, setelah semua saya lakukan untuk anda!". Seseorang membayangkan penyakit untuk mengikat orang lain dengan dirinya sendiri, menolak terapi kerana seseorang tidak mahu kehilangan pengaruh. Sebenarnya, keadaan fikiran ini sering didasarkan pada rasa tidak cinta zaman kanak-kanak seseorang itu sendiri dan selalu mencari pengiktirafan dan pengesahan diri.

Matlamat Chicory bunga Bach

Bach Flower Chicory dapat membantu memperkuat kualiti positif seperti keibuan, tanpa pamrih, kemampuan untuk mencintai tanpa mengharapkan atau menuntut sesuatu sebagai balasannya. Seseorang berdiri dengan setia kepada orang lain yang dapat merasa aman.