Bunga Honeysuckle Bach

Penerangan mengenai bunga Honeysuckle

Pendaki (Honeysuckle) dengan bunga putih yang berwarna merah jarang tumbuh liar di hutan dan lindung nilai. Ia mekar antara bulan Julai dan Ogos.

Keadaan fikiran

Seseorang tidak hidup pada masa sekarang, terjebak pada masa lalu, mempunyai kerinduan untuknya.

Kanak-kanak Keanehan

Kanak-kanak di negara bagian Honeysuckle tidak menyukai perubahan dan bertindak balas ketika mereka terpaksa tanpa ibu bapa mereka kerana rindu dan menangis. Tinggal bersama datuk dan nenek mereka sudah bermasalah, tinggal di rumah negara sekolah, pertukaran sekolah atau tempat tinggal bertukar menjadi bencana dan menjadi siksaan bagi anak-anak.

Pengumuman orang dewasa

Seseorang mungkin hidup secara fizikal pada masa sekarang, tetapi secara mental seseorang terjebak pada masa lalu. Contoh terbaik adalah isteri Lot, yang membeku menjadi tiang garam kerana dia melihat soda dan bukannya melihat masa depan dan terus maju. Dalam keadaan ini seseorang mengabaikan kenyataan bahawa semuanya mengalir, berubah dan berkembang.

Seseorang dibekukan dengan melihat ke belakang, mengagungkan masa lalu, hidup dalam kenangan sepenuhnya, dan ingin semuanya menjadi seperti dulu. Orang di negeri ini tidak dapat mengatasi kehilangan orang yang disayangi, merasa tidak selesa secara kekal di persekitaran baru mereka setelah berpindah, banyak membincangkannya dan tidak menemui rakan baru. Seseorang berkabung atas peluang yang terlepas dalam hidup ("seandainya saja saya memilikinya !!"). Seseorang tidak begitu berminat dengan masalah semasa kerana selalu mengalami masa lalu. Satu introvert dan mempunyai sedikit memori of zaman kanak-kanak.

Matlamat bunga Honeysuckle brook

Bach Flower Honeysuckle direka untuk mempermudah melepaskan masa lalu agar mempunyai ruang untuk kesan positif baru. Anda belajar dari pengalaman masa lalu dan berjaya menerapkan apa yang telah anda pelajari pada masa sekarang.