Bunga Bach Batu Mawar

Penerangan mengenai bunga Rock Rose

Tanaman lebat, bercabang (Rock Rose). Bunga kuning terang muncul dari bulan Jun hingga September.

Keadaan fikiran

Salah satunya adalah dalam keadaan panik, perasaan teror dan ketakutan.

Kanak-kanak Keanehan

Pada satu ketika, anak-anak mengalami keadaan ketakutan panik, mereka gemetar, menangis, menjerit dengan kuat dan berpaut pada ibu bapa mereka untuk mencari perlindungan. Yang lain kelihatan bising, menutup telinga dan bersembunyi. Pencetus pada kanak-kanak tidak semestinya menjadi peristiwa yang dramatik, ia sering merupakan peristiwa dangkal seperti lawatan ke doktor gigi atau ketakutan terhadap anjing besar. Kanak-kanak yang mula menjerit pada waktu malam dari mimpi buruk (mereka sering bermimpi mahu melarikan diri atau ingin menjerit dan tidak dapat) memerlukan Rock Rose. Juga kanak-kanak yang biasanya panik dengan cepat, bertindak balas secara histeris dan umumnya menunjukkan "lemah saraf".

Pengumuman orang dewasa

Dalam keadaan Rock Rose, keperibadiannya akut dan sangat terancam, baik dari segi mental dan fizikal. Ia adalah akut, kebanyakannya sementara keadaan di mana sesuatu mesti dilakukan dengan segera, rasa takut berada di latar depan. Pencetus adalah keadaan darurat seperti penyakit tiba-tiba, kemalangan atau bencana alam.

Manusia tidak dapat mengatasi serangan ini, seseorang hampir tidak berakal dengan ketakutan, rasa panik dan rasa ngeri berlaku. Walaupun berlaku ketakutan kematian dalam konteks serangan asma, jantung serangan, satu berada dalam keadaan Rock Rose yang negatif. Keadaan ini kadang-kadang digambarkan sebagai "pukulan di perut pit ”yang berlaku secara tiba-tiba dan tidak dapat diproses oleh pusat sistem saraf secepat.

Seseorang merasa terdedah kepada kekerasan ini dan sangat takut (“seseorang berkeringat darah dan air ”), tidak dapat mendengar atau melihat apa-apa, tidak dapat bercakap. Walaupun anda baru saja melarikan diri dari kemalangan kereta, serangan atau yang serupa dan ketakutan masih ada dalam diri anda tulang, anda berada dalam keadaan ini. Keadaan ini secara semula jadi hanya sementara, terhad pada jangka waktu yang singkat.

Matlamat Rock Rose berbunga Bach

Bunga Bach Rock Rose membebaskan keperibadian dari kelumpuhan dan panik yang menakutkan. Ia melegakan ketakutan, menenangkan dan membantu mempercayai kekuatan dalaman yang membantu menguasai keadaan. Watak-watak Rock Rose dapat mengembangkan kepahlawanan dalam keadaan positif, naik ke atas diri mereka dalam keadaan darurat dan krisis, melupakan diri mereka sendiri untuk kebaikan orang lain. Dalam keadaan positif Rock Rose bermaksud keberanian, kepahlawanan dan kegigihan.