Kacang Manis bunga Bach

Penerangan bunga Chestnut manis

Pokok (Sweet Chestnut) tumbuh di iklim sederhana di hutan dan di pinggir hutan. Bunga berwarna putih yang wangi hanya terbuka setelah daunnya jatuh pada bulan Jun, lebih lewat daripada kebanyakan pokok lain.

Keadaan fikiran

Adalah dipercayai bahawa had apa yang dapat ditanggung oleh seseorang telah tercapai. Seseorang tidak melihat jalan keluar dan berada di hujung bahasa Latinnya.

Kanak-kanak Keanehan

Kanak-kanak dalam keadaan ini menangis, berkabung dan menunjukkan tingkah laku yang kurang ajar. Ungkapan seperti "tinggalkan saya sendiri, anda tidak boleh menolong saya!" khas. Anak-anak juga dengan cepat memasuki situasi kehidupan yang nampaknya tiada harapan untuk mereka, mungkin lebih kerap daripada yang diterima orang dewasa. Sebilangan kanak-kanak juga berusaha menutup keadaan ini dengan rasa gembira yang berlebihan.

Pengumuman orang dewasa

Dalam keadaan ini, orang itu yakin bahawa tidak ada harapan lagi untuk meminta pertolongan. Seseorang sangat putus asa, keperibadian berdiri dengan punggungnya di dinding, seperti burung yang jatuh dari sarangnya, tergantung di antara langit dan bumi. Ia adalah malam tanpa dapat menjadi siang lagi!

Seseorang telah berjuang tanpa keluhan dan berharap dapat berada dalam keadaan kecemasan mental yang sangat teruk. Seseorang menunggu kata penebusan, tetapi cuba menyembunyikan keputusasaan dalaman dari persekitaran. Walaupun ada yang berpendapat bahawa tidak ada harapan dan pertolongan tidak diperlukan lagi, seseorang itu tidak bunuh diri. Ini keadaan sering dikaitkan dengan penyakit serius, warna wajah berwarna kelabu kekuningan.

Matlamat bunga Chestnut bunga aliran

Sweet Chestnut direka untuk membantu anda melalui kesakitan ini keadaan tanpa tersesat atau patah. Wawasan harus berkembang bahawa ia harus malam sebelum menjadi siang lagi dan kepercayaan harus berkembang agar keadaan putus asa dapat diputar menjadi lebih baik. Dalam beberapa kes ini adalah jalan menuju langkah pengembangan baru, seseorang mengembangkan kepercayaan kepada Tuhan dan iman, seseorang bangkit seperti burung phoenix dari abu.