Kecemasan turun (Penyelesaian Penyelamat) | Bunga Bach untuk kanak-kanak - sekiranya berlaku ketidakpastian

Kecemasan turun (Penyelesaian Penyelamat)

Titisan kecemasan Bach mengandungi 5 bunga: Star of Bethlehem, Rock Rose, Impatiens, Cherry Plum dan Clematis. Campuran ini terdapat di farmasi sebagai pekat siap pakai dan juga merupakan komponen dari Bach Flower Set. Penurunan kecemasan ditujukan khusus untuk keadaan darurat akut, tidak boleh diambil dalam jangka masa yang lebih lama.

Mereka bebas daripada kesan sampingan. Bilakah titisan kecemasan digunakan: Sentiasa sekiranya berlaku kejutan (kemalangan, kecederaan, juga psikologi) tekanan, peperiksaan saraf, rindu dan segala yang menakutkan kanak-kanak dalam jangka pendek, kejutan dan tekanan emosi. Ini tidak semestinya menjadi kecemasan besar atau kejadian buruk.

Juga kelas sekolah yang buruk, pertengkaran dengan rakan-rakan, ketakutan terhadap labah-labah, mimpi buruk atau lawatan ke doktor gigi akan menjadi alasan untuk menggunakan ubat kecemasan. Dalam semua kes, tetesan mempunyai kesan menenangkan dan menenangkan pada keadaan minda anak. Harap maklum!

Penurunan kecemasan tidak akan menggantikan rawatan perubatan yang diperlukan sekiranya berlaku kemalangan! Penggunaan titisan kecemasan: Untuk menggunakan titisan kecemasan, letakkan 4 tetes di atas gelas (0.2l) air paip segar dan biarkan gelas itu diminum sedikit. Anda boleh mengulangi prosedur ini jika tiada peningkatan yang mencukupi.

Sekiranya anda berada di jalan raya dan tidak mempunyai air, titisan kecemasan juga boleh diambil tanpa dicairkan. Untuk melakukan ini, berikan 1 hingga 2 tetes dari botol stok terus di bibir atau lidah. Anda juga boleh mengambil 2 tetes di bahagian belakang tangan dan membiarkannya jatuh.

Titisan kecemasan juga boleh disediakan dalam botol. Untuk melakukan ini, masukkan 4 tetes ke dalam botol coklat 20ml (dari farmasi) dan isi dengan air paip segar. Penggunaan luaran: Sebagai kompres untuk kecederaan ringan, gigitan serangga, luka bakar kecil, ketegangan. Untuk melakukan ini, tambahkan 6 titis kecemasan langsung dari botol stok ke 1⁄2 l air dan rendam kain sampul dengannya.