Bunga Gorse Brook

Penerangan mengenai bunga Gorse

Bunga kuning, kecil (Gorse) dari Februari hingga Jun. Tumbuhan ini tumbuh di tanah kering dan berbatu.

Keadaan fikiran

Seseorang tidak ada harapan, meletakkan jawatan. Anda tidak mempunyai kekuatan yang tersisa untuk memulakan dari awal. "Tidak ada gunanya lagi"!

Kanak-kanak Keanehan

Kanak-kanak dalam keadaan Gorse yang negatif mengalami keputusasaan dalaman yang mempunyai sebab yang berbeza. Di satu pihak terdapat keadaan bermasalah dalam keluarga seperti penderaan, pengabaian, ketidakadilan di pihak ibu bapa atau adik-beradik, di sisi lain terdapat fakta yang ditolak oleh rakan sekelas dan guru. Anak-anak tidak bercakap mengenai masalah mereka, baik pendiam dan introvert atau menarik perhatian melalui tingkah laku keras, agresif, menentang semua orang dan segala-galanya dan hanya mencapai keputusan sekolah yang buruk.

Pengumuman orang dewasa

Orang yang memerlukan Gorse telah menjadi letih, merasa seperti gelang getah yang sudah usang dan telah putus harapan. Ini keadaan kadang-kadang berlaku dengan penyakit kronik, seseorang telah mencuba banyak terapi dan mempunyai perasaan bahawa seseorang tidak akan sembuh lagi. Seseorang kini dalam hati benar-benar putus asa dan pada akhirnya.

Seseorang tidak mempunyai kekuatan yang tersisa dan sedang menunggu keajaiban dari luar. Selalunya wajah kelihatan kekuningan dan pucat dengan tepi gelap di bawah mata. The keadaan juga boleh kelihatan lemah dan kemudian anda mendengar “Saya telah mencuba semuanya, tetapi….

. ". Kadang-kadang keadaan seperti ini adalah permulaan langkah baru dalam pembangunan.

Matlamat bunga bros Gorse

The Gorse harus membantu untuk memiliki harapan lagi, untuk mengembangkan keberanian dan percaya bahawa akhirnya semuanya akan membawa kepada tujuan yang baik.