Bunga aliran Mimulus

Penerangan bunga Mimulus

Mimulus bunga setinggi 30 cm dengan bunga tunggal kuning besar tumbuh di sepanjang aliran air dan di tempat yang lembap.

Keadaan fikiran

Seseorang itu pemalu, takut, mempunyai banyak ketakutan kecil, takut akan dunia

Kanak-kanak Keanehan

Kanak-kanak dalam keadaan mimulus menangis ketika bayi segera bangun. Apabila mereka semakin tua mereka malu dan menahan diri, mereka mudah tersipu malu dan kerana itu malu, mereka sangat terhambat. Rasa takut terhadap semua jenis perkara kecil menemani anak-anak ini sepanjang hari: takut bilik bawah tanah, ribut petir, labah-labah, doktor, dll.

Pengumuman orang dewasa

Orang-orang dalam keadaan mimulus pada amnya merasa cemas. Ini adalah ketakutan yang cetek tetapi nyata seperti ketakutan terbang, penyakit, keseorangan, konflik, kematian, masa depan dan juga orang lain. Atas sebab-sebab ini seseorang merasakan bahawa kewujudan adalah beban di bahu dan seseorang ingin menarik diri daripadanya.

Seseorang harus selalu dilindungi dan sering disebut "kaki kelinci". Mimulus-watak sangat sensitif, mudah tersipu-sipu, gagap, bercakap terlalu banyak kegelisahan, selalu tangan basah. Ada yang dapat menyembunyikan rasa tidak selamat ini dengan baik dan sering kelihatan luar biasa kuat dan bergaul.

Alam sekitar tidak menyedari bahawa anda tidak mahu mempunyai banyak kaitan dengan dunia ini. Dengan seniman, pelukis dan pemuzik sifat ini sering disebut. Seseorang dapat mengatasi lebih sedikit daripada orang lain: kurang kebisingan, kurang makanan, cahaya kurang terang, kurang aktiviti.

Anda merasa seperti burung kecil yang telah berubah menjadi kawanan burung gagak. Seseorang biasanya damai dan mengelakkan pertengkaran kerana terlalu takut untuk mempertahankan diri. Kadang kala anda terbawa kemarahan, yang mengancam persekitaran seperti marah rama-rama. Orang-orang yang meniru jatuh sakit apabila mereka mendapat terlalu banyak tekanan, mereka mendapat sakit kepala, pundi kencing masalah dll untuk menarik diri.

Matlamat bunga aliran Mimulus

Dalam keadaan mimulus positif, seseorang mengembangkan keberanian dan keyakinan. Seseorang tidak lagi membuang tenaga pada pemikiran yang menakutkan dan dapat pergi ke dunia dengan ketenangan dan keberanian.