Terapi / rawatan | Latihan untuk sakit belakang semasa mengandung

Terapi / rawatan

Terdapat banyak pendekatan terapi untuk merawat sakit belakang semasa mengandung. Beberapa pilihan ini disenaraikan di bawah. 1) Tapen Taping adalah kaedah rawatan yang popular dan berjaya sakit belakang semasa mengandung.

Biasanya yang disebut Kinesiotape digunakan, yang merupakan pita kapas elastik. Ini adalah pita kapas elastik yang bertindak secara khusus pada kumpulan otot yang bermasalah dan mendorong darah peredaran di sana, melegakan ketegangan dan menyokong otot dalam fungsinya. Kinesiotape mesti selalu digunakan oleh ahli terapi yang berpengalaman.

2) Urut Urut juga merupakan kaedah yang baik untuk mengatasi masalah belakang semasa mengandung. Secara amnya, hampir semua urutan boleh dilakukan secara normal mengandungYang penting ialah anda membiarkan diri anda diurut oleh pakar terapi yang pakar mengandung urut, yang mengetahui perubahan anatomi semasa kehamilan, kerana urut semasa kehamilan berlaku berbeza daripada biasa. 3) Panas dan sejuk Sebagai peraturan, kebanyakan wanita hamil yang mengalami masalah punggung dibantu oleh penggunaan haba (contohnya botol air panas, bantal bijirin atau kelonggaran mandi).

Ini mempromosikan darah peredaran, yang seterusnya melonggarkan otot dan memberikan kelonggaran. Sekiranya proses keradangan sedang dijalankan (kemerahan, bengkak dan kesakitan adalah petunjuk), selesema dapat membantu melegakan simptom. 4) Homeopati Ubat homeopati juga boleh membantu sakit belakang semasa mengandung.

Pemilihan ubat yang tepat harus dipercayakan kepada homeopati yang berpengalaman, kerana penting untuk mengetahui kapan kesakitan paling teruk, apa yang mencetuskannya, di mana sebenarnya, apa yang meningkatkan atau memburukkan lagi rasa sakit, dll. 5) Akupunktur Penggunaan akupunktur boleh digunakan dalam semua fasa kehamilan untuk melegakan kesakitan. Melalui anda, proses semula jadi dalam badan dirangsang.

. akupunktur rawatan berfungsi secara holistik. Di dalam "Perubatan Tradisional Cina"(TCM) diasumsikan bahawa semua fungsi tubuh dikendalikan secara eksklusif oleh Qi tenaga hidup dan oleh itu dipengaruhi olehnya walaupun terjadi gangguan. 6) Sukan Juga gimnastik kehamilan, Yoga or Pilates untuk wanita hamil atau berenang adalah cara yang baik untuk kekal aktif semasa hamil dan mencegah sakit belakang dan masalah lain.

Dalam artikel Fisioterapi untuk sakit belakang semasa mengandung anda akan mendapat maklumat terperinci mengenai kandungan fisioterapi. 2) Urut Urut juga merupakan kaedah yang baik untuk mencegah masalah belakang semasa mengandung. Secara amnya, hampir semua urutan boleh dilakukan semasa kehamilan normal.

Yang penting ialah anda membiarkan diri anda diurut oleh ahli terapi yang pakar dalam urutan kehamilan dan yang mengetahui perubahan anatomi semasa kehamilan, kerana urut semasa kehamilan berlaku secara berbeza daripada biasa. 3) Panas dan sejuk Sebagai peraturan, kebanyakan wanita hamil yang mengalami masalah punggung dibantu oleh penggunaan haba (contohnya botol air panas, bantal bijirin atau kelonggaran mandi). Ini mempromosikan darah peredaran, yang seterusnya melonggarkan otot dan memberikan kelonggaran.

Sekiranya proses keradangan sedang berjalan (kemerahan, bengkak dan rasa sakit adalah petunjuk), selesema dapat membantu melegakan gejala. 4) Homeopati Ubat homeopati juga boleh membantu sakit belakang semasa mengandung. Pemilihan ubat yang betul harus dipertanggungjawabkan kepada homeopati yang berpengalaman, kerana penting untuk mengetahui kapan rasa sakit itu terburuk, apa yang mencetuskannya, di mana sebenarnya, apa yang meningkatkan atau memburukkan lagi kesakitan, dll

5) Akupunktur Penggunaan akupunktur dapat digunakan dalam semua fasa kehamilan untuk menghilangkan rasa sakit. Melalui anda, proses semula jadi dalam badan dirangsang. Rawatan akupunktur berfungsi secara holistik.

Di dalam "Perubatan Tradisional Cina"(TCM) diasumsikan bahawa semua fungsi tubuh dikendalikan secara eksklusif oleh Qi tenaga hidup dan oleh itu dipengaruhi olehnya walaupun terjadi gangguan. 6) Sukan Juga gimnastik kehamilan, Yoga or Pilates untuk wanita hamil atau berenang adalah cara yang baik untuk kekal aktif semasa hamil dan mencegah sakit belakang dan masalah lain. Dalam artikel Fisioterapi untuk belakang sakit semasa mengandung anda akan mendapat maklumat terperinci mengenai kandungan fisioterapi.

3) Panas dan sejuk Sebagai peraturan, penggunaan haba (misalnya botol air panas, bantal bijirin atau mandi relaksasi) membantu kebanyakan wanita hamil yang mengalami masalah punggung. Ini melancarkan peredaran darah, yang seterusnya melonggarkan otot dan memberikan kelonggaran. Sekiranya proses keradangan sedang berjalan (kemerahan, bengkak dan rasa sakit adalah petunjuk), selesema dapat membantu melegakan gejala.

4) Homeopati Ubat homeopati juga boleh membantu mengatasi belakang sakit semasa mengandung. Pilihan ubat yang betul harus dipertanggungjawabkan kepada homeopati yang berpengalaman, kerana penting untuk mengetahui kapan rasa sakit itu terburuk, apa yang mencetuskannya, di mana tepatnya ia berada, apa yang meningkatkan atau memburukkan lagi rasa sakit, dll. 5) Akupunktur Penggunaan akupunktur boleh digunakan dalam semua fasa kehamilan untuk menghilangkan rasa sakit. Melalui anda, proses semula jadi dalam badan dirangsang.

Rawatan akupunktur berfungsi secara holistik. Di dalam "Perubatan Tradisional Cina"(TCM) diasumsikan bahawa semua fungsi tubuh dikendalikan secara eksklusif oleh Qi tenaga hidup dan oleh itu dipengaruhi olehnya walaupun terjadi gangguan. 6) Sukan Juga gimnastik kehamilan, Yoga or Pilates untuk wanita hamil atau berenang adalah cara yang baik untuk kekal aktif semasa hamil dan mencegah sakit belakang dan masalah lain.

Dalam artikel Fisioterapi untuk belakang sakit semasa mengandung anda akan mendapat maklumat terperinci mengenai kandungan fisioterapi. 5) Akupunktur Penggunaan akupunktur boleh digunakan dalam semua fasa kehamilan untuk melegakan gejala. Melaluinya, proses semula jadi dalam tubuh dipromosikan.

Rawatan akupunktur berfungsi secara holistik. Dalam "Perubatan Tradisional Cina" (TCM) diasumsikan bahawa semua fungsi tubuh dikendalikan secara eksklusif oleh Qi tenaga hidup dan oleh itu dipengaruhi olehnya walaupun terjadi gangguan. 6) Sukan Juga gimnastik kehamilan, Yoga atau Pilates untuk wanita hamil atau berenang adalah cara yang baik untuk tetap aktif semasa hamil dan mencegah sakit belakang dan masalah lain.

Dalam artikel itu Fisioterapi untuk sakit belakang semasa mengandung anda akan mendapat maklumat terperinci mengenai kandungan fisioterapi. 6) Sukan Juga gimnastik kehamilan, Yoga atau Pilates untuk wanita hamil atau berenang adalah cara yang baik untuk tetap aktif semasa hamil dan mencegah sakit belakang dan masalah lain. Dalam artikel tersebut Fisioterapi untuk sakit belakang semasa mengandung anda akan mendapat maklumat terperinci mengenai kandungan fisioterapi. Dalam artikel tersebut Fisioterapi untuk sakit belakang semasa mengandung anda akan mendapat maklumat terperinci mengenai kandungan fisioterapi.