Ubat rumah untuk sakit kepala semasa mengandung | Fisioterapi untuk sakit kepala semasa mengandung

Ubat rumah untuk sakit kepala semasa mengandung

Dengan rawatan rumah tangga tidak ada batasan kreativiti selagi ia tidak membahayakan anak. Botol air panas sederhana atau bantal bijirin sering membantu. Secara umum, penjagaan harus diambil untuk memastikan bahawa cukup cairan yang masuk, kerana keperluan air meningkat selama mengandung.

Spritzer jus yang dicairkan dapat menjadikannya lebih mudah diminum. Selain itu, minyak yang menenangkan dan berbau harum dapat digunakan untuk urut dan merehatkan badan dan minda. Dalam kes migrain-Suka sakit kepala, pancuran sejuk atau air yang tidak berbahaya, sedikit sejuk ke wajah juga harus memberi kesan yang menenangkan.

Latihan di udara segar juga dianggap kaedah yang bermanfaat. Perubahan tabiat tidur atau tabiat makan (beberapa makanan kecil) juga dapat melegakan sakit kepala. Tambahan pula, pelbagai teh mempunyai kesan yang menenangkan pada tubuh dan jiwa.

Akupunktur juga boleh membantu dengan sakit kepala semasa mengandung. Di sini penting untuk mengetahui apa yang paling sesuai untuk individu. A kesakitan buku harian boleh membantu di sini. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh bereksperimen semasa mengambil ubat, anda harus selalu berjumpa doktor (walaupun dengan persediaan homeopati) agar tidak membahayakan anak anda secara tidak sengaja.

Mengiringi mual simptom

Sakit kepala semasa mengandung adalah kesan sampingan yang biasa terutama pada trimester pertama kehamilan. Oleh kerana perubahan hormon, perubahan gaya hidup dan pengambilan makanan serta cabaran psikologi, ia dapat disertai dengan sakit kepala yang terlalu kuat. Rawatan fisioterapeutik dengan terapi titik pencetus, aplikasi urut dan panas membantu menghilangkan ketegangan. Aktif menggerakkan dan regangan gimnastik juga dapat membantu melawan sakit kepala semasa mengandung.