Berat badan dengan ketepuan | Menurunkan berat badan tanpa rasa lapar - adakah itu mungkin?

Berat badan dengan ketepuan

Berbeza dengan diet tradisional, kehilangan berat badan dengan tahap kenyang yang diharapkan dapat membantu anda mencapai berat badan yang anda inginkan tanpa kelaparan. Fokusnya adalah pada indeks kenyang atau tahap ketepuan makanan. Nilai ini mengambil kira kandungan tenaga makanan dan nilai pemakanan mereka (kandungan protein, lemak, karbohidrat dan serat). Idea untuk kehilangan berat badan dengan tahap ketepuan adalah mencari makanan bertenaga rendah yang mempunyai tahap tepu yang tinggi. Anda berasa kenyang dan mengurangkan berat badan.

Menurunkan berat badan dengan makanan tambahan - adakah itu mungkin?

Gaya hidup sihat merangkumi sihat dan seimbang diet. Makanan tertentu yang disebut pembakar lemak atau makanan super dikatakan dapat mempercepat penurunan berat badan. Contohnya, cabai mengandungi capsaicin, yang merangsang metabolisme dan pencernaan.

Telur mempunyai sedikit kesan darah tahap lipid dan memberi tubuh berharga protein, yang penting untuk membina otot dan lain-lain. Makanan yang mengandungi protein seperti quark rendah lemak, ikan dan unggas juga dianggap sebagai pembakar lemak. Epal, asparagus dan kacang buncis dikatakan mencairkan pound, mereka memberikan berharga vitamin dan serat.

Bagaimana saya dapat meningkatkan pembakaran lemak?

Terdapat beberapa cara untuk meningkatkan secara berkesan pembakaran lemak dan menggalakkan penurunan berat badan. Yang sihat diet dengan buah, sayur, telur, ikan dan produk tenusu yang mencukupi adalah sebahagian daripada gaya hidup sihat. Buah sitrus dan makanan tambahan dengan L-carnitine dapat memberi dorongan tambahan kepada metabolisme lemak.

Rempah-rempah panas seperti cili, lada dan kari sangat sesuai untuk ditingkatkan pembakaran lemak. Bersenam secara teratur membantu mencapai dan mengekalkan berat badan yang diinginkan. Endurance sukan sangat berkesan, terutamanya apabila ia dilakukan pada denyut nadi 55 - 60% dari maksimum jantung kadar, badan membakar lemak dengan sangat berkesan. Terdapat varieti teh, seperti teh Matcha atau teh halia, yang dikatakan memberi kesan positif pada pembakaran lemak.

Penilaian - seberapa serius tawaran tersebut?

Banyak tawaran yang menjanjikan penurunan berat badan tanpa kelaparan tidak dapat mencapai berat badan yang diinginkan sendiri. Trik seperti minum sekurang-kurangnya dua liter air sehari, mengunyah perlahan atau tidur lebih banyak tidak menyebabkan berat badan yang diinginkan tanpa perubahan tambahan. Walau bagaimanapun, mereka adalah sebahagian daripada gaya hidup sihat.

Sekiranya anda minum air secukupnya, cukup tidur, makan makanan yang sihat dan kerap bersenam, gaya hidup ini membawa kepada penurunan berat badan yang sihat. Dalam konteks gaya hidup seperti itu, membantu menurunkan berat badan, dengan pembakar lemak atau rendah karbohidrat diet, terutamanya dengan No. karbohidrat semasa makan malam. Gaya hidup sihat membolehkan anda menurunkan berat badan tanpa kelaparan, tetapi banyak janji kehilangan berat badan tanpa kelaparan harus dikaji secara kritikal. Artikel seterusnya kami mungkin menarik untuk anda: Set Point Theory