Apa alternatif yang ada untuk menurunkan berat badan melalui sukan? | Menurunkan berat badan dengan bersukan

Apa alternatif yang ada untuk menurunkan berat badan melalui sukan?

Mungkin satu-satunya alternatif untuk kehilangan berat badan melalui senaman adalah mengikut a diet. Walau bagaimanapun, hasil terbaik dicapai ketika sukan dan perubahan dalam diet digabungkan. Sekiranya anda hanya mempercayai diet untuk menurunkan berat badan, kesan yo-yo yang terkenal sayangnya akan kembali dalam kebanyakan kes setelah penurunan berat badan yang berjaya.

Tidak digalakkan menggunakan serbuk penurunan berat badan dan pil pelangsing (penekan selera makan), kerana ini biasanya juga mempunyai kesan yo-yo dan pil pelangsing khususnya dapat dikaitkan dengan kesihatan risiko. Berbeza dengan ubat, diet tambahan tidak dikenakan kawalan ketat sebelum mereka memasuki pasaran, sehingga kesan sampingan kadang-kadang diuji dengan buruk. Khususnya, seseorang tidak boleh membeli persiapan di Internet.

Menurunkan berat badan dengan / melalui sukan dan alkohol - adakah ini sesuai?

Sekiranya anda melakukan sukan untuk menurunkan berat badan, anda harus mengelakkan minum alkohol selepas bersukan. Lemak tidak hanya diminum semasa sukan, tetapi juga untuk jangka masa yang lebih lama selepas bersukan. Tubuh memerlukan tenaga untuk memperbaiki serat otot yang telah rosak semasa bersukan, jadi lemak juga digunakan sebagai sumber tenaga.

Sekiranya alkohol diminum selepas bersukan, proses ini terganggu. Pertumbuhan hormon diperlukan untuk membina otot. Walau bagaimanapun, alkohol mengurangkan pembebasan pertumbuhan hormon, supaya pertumbuhan otot tidak dapat dimanfaatkan sepenuhnya. Selain itu, alkohol meningkatkan perkumuhan air, yang mengganggu penyingkiran bahan berbahaya dan mencegah sel otot dibekalkan dengan nutrien yang mencukupi. Oleh itu, pengambilan alkohol sebelum dan selepas sukan harus dielakkan.

Sukan apa yang harus saya lakukan jika saya ingin menurunkan berat badan terutamanya pada perut?

Kebanyakan orang, terutama wanita, ingin menurunkan berat badan perut. Ini bukan sahaja mempunyai kelebihan optik, tetapi juga kesihatan faedahnya, kerana lemak perut yang berlebihan memberi kesan buruk kepada kesihatan. Lingkaran perut yang besar adalah faktor risiko penting untuk penyakit kardiovaskular.

Berbanding dengan kehilangan berat badan pada bahagian paha atau bawah, lebih mudah untuk menurunkan berat badan pada perut, kerana lemak perut adalah lemak perut dalaman, sementara lemak lain adalah tisu lemak subkutan yang bertindak sebagai simpanan tenaga jangka panjang dan agak pasif. Lemak perut dalam, sebaliknya, cukup aktif secara metabolik, sehingga dapat juga digerakkan dengan cepat, yakni dapat dipecah lebih cepat, tetapi juga dapat dibuat dengan lebih cepat. Oleh itu, ia mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Cara terbaik untuk menurunkan berat badan pada perut Adalah kombinasi dari ketahanan latihan dan latihan otot. Semasa ketahanan latihan lebih memfokuskan pada seluruh badan dan dengan itu juga mempengaruhi perut, dan seperti yang baru dijelaskan, biasanya pertama kali dapat dilihat pada perut, latihan otot dapat digunakan untuk melatih perut secara khusus. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh mendapat harapan palsu, ia secara genetik dipengaruhi di mana bahagian tubuh yang anda bangun atau kehilangan otot dan lemak dengan lebih baik atau lebih buruk.

Selalunya dianggap salah jika anda melatih anda otot perut, anda akan membakar lebih banyak lemak. Untuk latihan otot, walaupun kecil, lebih baik beberapa unit sehari, yang juga dapat dilakukan di antara, sudah cukup. Sekiranya anda sudah mempunyai bentuk badan yang langsing dan hanya ingin bentuk badan anda lebih sedikit, disyorkan latihan otot perut. Terdapat banyak latihan yang berbeza untuk tujuan ini, yang paling baik diperoleh dalam bentuk video yang terdapat di internet.