Apakah alternatif untuk menurunkan berat badan tanpa sukan? | Menurunkan berat badan tanpa bersukan

Apakah alternatif untuk menurunkan berat badan tanpa sukan?

Bagi kebanyakan orang, sukan bermaksud senaman berat dan tekanan maksimum atau tidak mungkin. Agar tidak perlu menerimanya, orang sering mencari pilihan penurunan berat badan tanpa bersukan. Walau bagaimanapun, tidak semestinya hanya hitam atau putih.

Membawa lebih banyak senaman dan aktiviti fizikal ke dalam kehidupan seharian seringkali tidak memerlukan banyak masa, meningkatkan kadar metabolisme basal dan bahkan dapat menyenangkan. Seseorang boleh bermula di sini untuk memasukkan lebih banyak sukan ke dalam kehidupan seharian dan menaiki tangga dan bukannya lif. Menunggang basikal anda untuk bekerja dalam cuaca baik atau bersenam lebih sedikit sambil mengosongkan atau mengeringkan boleh menjadi sesuatu yang menyeronokkan.

Sebilangan orang juga menganggapnya sangat membantu mereka untuk berkonsentrasi, berjalan sedikit ke atas semasa bekerja atau ketika pembelajaran. Di samping itu, pilihan aktiviti riadah juga dapat memberi sumbangan besar dalam meningkatkan perolehan harian. Contohnya, pergi ke pawagam atau restoran boleh diganti dengan aktiviti seperti berjalan kaki atau perjalanan ke berenang kolam renang.

Dengan cara ini, aktiviti riadah dapat digabungkan dengan rekreasi dan senaman. Beberapa orang juga dibantu dengan mendapatkan anjing, yang memaksa mereka untuk bergerak ketika berjalan. Ini mungkin menarik bagi anda: Penurunan berat badan dengan garam Schüssler, penurunan berat badan dengan globul / homeopati

Lebih-lebih lagi, tidak semua sukan sama.

Sekiranya anda tidak mahu mengangkat beban di gimnasium, atau terus berkemas kecergasan kursus atau maraton yang sukar, anda boleh mencuba pendekatan yang berbeza. Contohnya, berjalan-jalan di taman selama setengah jam, bermain bola sepak dengan rakan atau menari adalah menyeronokkan dan menghabiskan tenaga. dan kehilangan berat badan tanpa rasa lapar Beberapa orang juga merasa lebih baik untuk berkonsentrasi, berjalan naik dan turun sedikit ketika bekerja atau semasa belajar.

Di samping itu, pilihan aktiviti riadah juga dapat memberi sumbangan besar dalam meningkatkan perolehan harian. Contohnya, pergi ke pawagam atau restoran boleh diganti dengan aktiviti seperti berjalan kaki atau perjalanan ke berenang kolam. Dengan cara ini, aktiviti riadah dapat digabungkan dengan rekreasi dan senaman.

Beberapa orang juga dibantu dengan mendapatkan anjing, yang memaksa mereka untuk bergerak ketika berjalan. Ini juga boleh menarik bagi anda: Hilang berat badan dengan garam Schüssler, menurunkan berat badan dengan globul /homeopati Selain itu, tidak semua sukan sama. Sekiranya anda tidak mahu mengangkat beban di gimnasium, atau terus berjalan kecergasan kursus atau sukar maraton berjalan, anda boleh mencuba pendekatan yang berbeza. Contohnya, berjalan-jalan di taman selama setengah jam, bermain bola sepak dengan rakan atau menari adalah menyeronokkan dan menghabiskan tenaga. dan menurunkan berat badan tanpa rasa lapar

Kos

Bergantung pada cara seseorang makan sebelumnya, kos makanan mungkin naik atau turun. Untuk makan makanan yang seimbang, sihat dan rendah kalori diet, disarankan untuk memasak makanan segar sendiri, kerana ini memberikan gambaran keseluruhan terbaik dan membantu anda menjimatkan yang tidak perlu kalori. Selalunya lebih murah dan lebih sihat untuk menyediakan makanan untuk perjalanan atau tempat kerja.

Memasak lebih kerap sendiri, misalnya memasak bersama rakan atau berkelah dan bukannya makan di luar, juga dapat mengurangkan kos. Namun, buah-buahan dan sayur-sayuran khususnya bukanlah makanan yang paling murah. Namun, di sini, anda dapat mengurangkan kos ketika berbelanja dengan berhati-hati untuk berbelanja dengan lebih berhati-hati, membandingkan harga dan membeli buah dan sayur bermusim.

Terdapat juga perbezaan harga yang sering berlaku antara rangkaian pasar raya yang berbeza, walaupun kualitinya tidak berbeza. Malah makanan beku mempunyai kandungan vitamin yang sama dengan buah dan sayur segar kerana penyejukan. Namun, anda harus memastikan bahawa tidak ada gula atau lemak yang ditambahkan.

Selain itu, semasa berbelanja, anda harus selalu melihat dan membandingkan produk yang berlabel "ringan", "diet"Atau" lemak berkurang ". Produk ini biasanya berharga lebih tinggi malah lebih mahal kalori, kerana mengandungi lebih sedikit lemak, tetapi lebih banyak gula atau sebaliknya. Di sini, perbandingan tepat membantu menjimatkan kos dan kalori. Anda harus berhati-hati dengan yoghurt, kerana produk ringan yang lebih mahal sering kali tidak mengandungi kalori yang lebih sedikit daripada yoghurt semula jadi biasa.