Apa yang perlu saya pertimbangkan selepas diet? | Melangsingkan badan tanpa kesan yo-yo

Apa yang perlu saya pertimbangkan selepas diet?

Seperti yang telah disebutkan beberapa kali, sangat penting untuk tidak makan lebih banyak daripada keperluan kalori harian anda selepas diet. Perlu diperhatikan bahawa kadar metabolisme basal telah menurun disebabkan penurunannya. Jadi jika anda mahu terus mengira kalori, anda harus mengira semula keperluan anda.

Secara amnya, anda juga dapat meningkatkan keperluan anda dengan bersenam dan melakukan lebih banyak latihan. Apa yang mungkin telah dilarang sepenuhnya di diet sebelum ini, tidak boleh berada di menu harian selepas itu. Burger, pizza, coklat dan bersama. harus terus menjadi pengecualian bahawa anda boleh merawat diri sendiri.

Walau bagaimanapun, kalori mengimbangi harus diingat. Sekiranya anda membiarkan diri anda lebih banyak dalam satu hari, anda harus mengimbanginya dengan hari yang agak ketat atau mengambil unit sukan tambahan. Sekiranya anda menambah berat badan selepas diet, anda harus memeriksa diet anda untuk perangkap kecil. Di sini dapat membantu menyimpan buku harian makanan.

Melangsingkan badan dengan perlahan

Kaedah mana yang digunakan untuk menurunkan berat badan agak tidak penting jika sebenarnya kehilangan simpanan lemak. Walau bagaimanapun, mereka yang menurunkan berat badan secara perlahan mempunyai kelebihan, antara lain, bahawa mereka harus menerima sekatan yang kurang ketat dan mempunyai tinggi pembelajaran kesannya, iaitu mereka dapat meneruskan gaya hidup sihat secara kekal. Ini mengurangkan kemungkinan mangsa jatuh kesan yo-yo.

Adakah sukan membantu melawan kesan yo-yo?

Sukan adalah kaedah yang terbukti menyokong penurunan berat badan. Walaupun pada fasa selepas itu, sukan dapat membantu meningkatkan metabolisme tenaga badan. Ini memberi anda sedikit kelonggaran dalam diet anda dan menguatkan badan, minda dan kesihatan.

Walau bagaimanapun, seseorang tidak boleh memandang tinggi kesan sukan. Terutama setelah penurunan perolehan yang dicapai menurun. Sukan tidak menggantikan diet yang masuk akal.

Adakah hipnosis membantu melawan kesan yo-yo?

Sekiranya anda tidak mahu menambah berat badan lagi selepas diet, anda mesti memperhatikan kalori anda mengimbangi. Terdapat banyak bantuan dan bentuk motivasi, mungkin juga mekanisme tidak sedar, yang dapat diatasi dengan hipnosis. Walau bagaimanapun, pada akhirnya, itu adalah kehendak dan keinginan sendiri yang diperlukan untuk terus berada di landasan yang betul dan tidak kembali ke pola lama dan tidak sihat selepas diet.