Apa yang perlu saya lakukan sekiranya saya juga ingin menurunkan berat badan di bahagian bawah dan kaki saya? | Menurunkan berat badan pada perut

Apa yang perlu saya lakukan sekiranya saya ingin menurunkan berat badan di bahagian bawah dan kaki saya?

Seperti yang telah disebutkan beberapa kali, secara besar-besaran ditentukan secara genetik lemak mana yang menjadi tumpuan badan. Sekiranya jumlahnya peratusan lemak badan menurun, anda akan menurunkan berat badan anda perut, punggung dan kaki untuk masa yang lama. Terutama pada wanita, ini adalah zon di mana simpanan lemak disimpan.

Sukan dapat membantu kita menentukan dan membentuk otot di zon ini. Di samping itu, kumpulan otot punggung dan kaki yang besar membakar banyak tenaga, walaupun pada waktu rehat mereka adalah pemakan tenaga yang besar. Jadi, untuk mengekspos otot, kita harus mengawal otot kita diet dan makan lebih sedikit daripada yang kita konsumsi (tanpa melepaskan blok bangunan otot yang penting, yang protein, dan lemak sihat). Untuk menguatkan dan membentuk otot, kita juga boleh menggunakan alat berat dan mesin di gim atau di rumah.

Perbezaan antara lelaki dan wanita

Secara biologi, lelaki dan wanita cenderung mempunyai bentuk badan yang berbeza. Ini juga menghasilkan zon masalah dan lemak yang berlainan berat badan berlebihan. Walaupun lelaki lebih banyak jenis epal dan cenderung mempunyai perut bulat, wanita adalah jenis pir dan menyimpan lebihan tenaga di pinggul, punggung dan kakinya.

Lemak perut lelaki lebih berbahaya daripada tisu lemak subkutan yang biasa bagi wanita. Ini adalah sel lemak di dalam dan di sekitar organ dalaman. Perut bir terkenal mesti didekati terutamanya untuk kesihatan alasan, kerana apa yang disebut lemak viseral organ adalah aktif dan menghasilkan hormon hormon yang boleh meningkat darah tekanan, tahap lipid darah dan gula darah.

Dalam jangka masa panjang, ini membawa kepada penyakit seperti kencing manis dan penyakit kardiovaskular dengan risiko strok atau jantung serangan. Lelaki dengan lilitan perut lebih dari 100cm pasti harus mempertimbangkan perubahannya diet untuk menyingkirkan lemak perut yang tidak sihat. Wanita, sebaliknya, cenderung mempunyai tuala wanita di pinggul, punggung dan kaki mereka; pada perut, ini lebih cenderung menjadi subkutan tisu lemak. Tidak mungkin pergi secara khusus ke rizab ini, kerana defisit kalori mereka mencapai pengurangan total yang cepat atau lambat akan mencairkan pound pada perut.

Menurunkan berat badan pada perut selepas kehamilan

A mengandung biasanya menyebabkan seorang wanita bertambah beberapa kilo. Ini termasuk berat anak yang sedang membesar, berat anak plasenta, serta beberapa kilo air yang terkumpul secara semula jadi di dalam badan. Kerana perubahan hormon, wanita hamil juga sering merasakan keinginan untuk lebih banyak dan oleh itu dapat menimbang berat badan beberapa kilogram lebih banyak setelah melahirkan.

Terutama pada perut, kulit telah banyak diregangkan pada bulan-bulan terakhir. Untuk menjadikan pusat badan kembali bugar, berat badan tambahan harus dikurangkan secara beransur-ansur (jika tidak meleleh melalui penyusuan). Senaman dan senaman perut juga merupakan kaedah yang berkesan untuk menjadikan perut kembali sihat selepasnya mengandung, setelah bidan dan doktor memberi yang baik. Ia mesti diingat bahawa mengandung adalah cabaran besar bagi tubuh dan struktur seperti bentuk dinding perut tidak semestinya dapat dikembalikan ke bentuk semula.